Sport is ‘my burning passion’

1 Fan

Ik was heel erg benieuwd naar de drive van Fetih, die ik regelmatig op de sportschool tref. Altijd opgewekt en vriendelijk naar zijn medesporters in de aerobiczaal. En als het aan hem ligt, moet iedereen een tandje bijzetten, maar vooral plezier beleven aan het sporten. Onlangs heeft hij de marathon van Parijs gelopen en trots liet hij ons zijn medaille en T-shirt zien. Ik had al een verhaal in gedachten met als titel: “Trainen in Amsterdam-West en winnen in Parijs". Maar Fetih heeft zelf zijn verhaal opgeschreven. Lees maar.

Fetih Chatti Fetih Chatti, de doorbijter, na de marathon van Parijs

“Hallo, ik ben Fetih Chatti. Ik kom oorspronkelijk uit Tunesië en woon al ruim 30 jaar in Amsterdam. Ik heb altijd gesport: zwemmen, hardlopen, aerobics en steps.
Ik werk in de horeca en om de stress kwijt te raken, ga ik sporten. Dus, na al die jaren is sport mijn ‘life style’ geworden.

Ik loop drie keer per week hard, 20 a 30 kilometer per keer. Ik doe ook drie lessen per week aerobics en/of bodyshape. Elk jaar loop ik de marathon van Parijs en niet te vergeten de Dam tot Dam loop van 16 kilometer. Vorig jaar heb ik die gelopen in 1.13 uur; dit jaar hoop ik hem in één uur te doen.

Voeding is daarvoor heel belangrijk. Mijn motto is daarom: Gezond en fit met groenten en fruit. Waarom? Gezond eten is belangrijk voor nu en later. Aan alle sporters wil ik graag een tip geven: Denk positief en probeer je grenzen te verleggen. Ik weet wel dat de Dam tot Dam loop (16 kilometer in één uur) erg dicht in de buurt van mijn grens ligt, maar goed, om met Rita Verdonk te spreken: Grenzen zijn er om overheen gestuurd te worden."

Gepubliceerd: 1 juni 2006