Wie waren Theodorus Dobbe, Freek Ox en Ferdinand Ploeger?

3 mei verzetshelden rondleidingen in Slotermeer

Auteur: Jan Hart
7 Fans

Ter gelegenheid van de Nationale Herdenkings- en Bevrijdingsdag organiseert het Van Eesterenmuseum op zondag 3 mei speciale rondleidingen door de Verzetsheldenbuurt van Slotermeer. Veel verzetshelden uit de Tweede zoals Theodorus Dobbe en Freek Ox worden in deze wijk met een straatnaam herdacht. Ook komt de rondleiding langs enkele oorlogsmonumenten die herinneren aan het verzet.

Vrijheidscarillon speelt
Slotermeer heeft ook haar eigen bevrijdingsmonument: het Vrijheidscarillon op Plein ‘40-’45, ontworpen door Dick Slebos. Speciaal voor deze rondleiding zal het Carillon te horen zijn en speelt de beiaardier onder meer het muziekstuk “Wilt heden u treden.”

Aanmelden voor deze bijzondere verzetshelden rondleidingen doe je via http://www.vaneesterenmuseum.nl

Datum: zondag 3 mei
Startlocatie: Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125; Slotermeer.