HELDRINGSCHOOL - NIEUWBOUW

Sinds 4 november 2015 zijn tientallen bouwvakkers bezig met de bouw van de nieuwe De Heldring school in de Burgemeester Eliasstraat. De Heldring school maakt deel uit van de Stichting Kolom, een organisatie met scholen voor speciaal onderwijs en praktijkonderwijs in Amsterdam en Haarlem. De Heldring school heeft onlangs, samen met een aantal andere scholen, het predicaat 'Excellente School 2015-2017' ontvangen.

De vlag mag wapperen, het “Toppunt” is bereikt! Bron: foto Annick Marquer, 2016

Wie was Jérôme Heldring?
Jérôme Heldring (1917-2012), de naamgever van de school, was een journalist en columnist. Hij werkte van 1953 tot 2012 voor de Nieuwe Rotterdamsche Courant en vervolgens, tot aan zijn dood, voor NRC Handelsblad.

Bijzondere nieuwbouw
Bijzonder aan de bouw zijn de hoge mate van duurzaamheid die wordt toegepast, waaronder warmte- en koudeopslag in de Amsterdamse bodem, en de sportzaal die op de 3e verdieping is gepland.
Het gebouw is ontworpen door Berger Barnett Architecten, die ontwerpaspecten van de eerste bebouwing uit een ver verleden op die locatie hebben teruggebracht.

De leerlingen zitten tijdelijk in een gebouw in Amsterdam-Zuid, maar prefereren uiteraard om in hun eigen wijk te zitten. Het wachten op de nieuwbouw is de moeite waard, de planning is ongeveer september 2017.

Eén dag later is het dak al klaar. Bron: Annick Marquer, 2016

Annick