Renovatie Airey woningen

Opeens verschijnt een bord op de Vlugtlaan die de aandacht trekt en waar de fotocamera meteen wil flitsen. Het is een aankondiging van een renovatie die al lang plaats had moeten vinden volgens één van de bewoners.

Renovatie Airey woningen Bron: foto Annick Manquer, 2016

Airey woningen
Airey woningen is de naam van een type systeembouw dat kort na de Tweede Wereldoorlog in Groot-Brittannië en Nederland op grote schaal is toegepast. Deze woningen zijn genoemd naar de ontwerper, Sir Edwin Airey (1879-1955), ingenieur en directeur van de fabriek in Leeds.

Airey woningen Bron: foto Annick Manquer, 2016

Dankzij de betonnen prefab-elementen konden de woonblokken relatief snel gerealiseerd worden, iets wat echt nodig was toentertijd. Alle bewoners kunnen extra voorzieningen kiezen zoals een extra toilet of meer kastjes in de keuken. De daken worden aangepast zodat de duiven minder schade kunnen aanrichten. Het zal een enorme verbetering zijn waar iedereen blij mee is.

Airey woningen, zo gaan ze er uit zien na de renovatie Bron: foto Annick Manquer, 2016

Helaas moeten de bewoners een paar maanden afzien in tijdelijke woningen. Zij hopen allen om in het voorjaar 2017 terug te kunnen keren.

Leuk om de stappen van de renovatie met de camera te volgen!

Juul