Buurtcamping Slotermeer 2016 op zaterdag 9 juli

Van de buurt, voor de buurt

Auteur: Jan Hart

Op zaterdag 9 juli organiseren buurtbewoners van Slotermeer-Oost alweer de dertiende editie van Buurtcamping Slotermeer. Elk jaar verandert het grasveld aan de Burgemeester Vening Meineszlaan voor één weekend in een mini-camping. Vorig jaar kwamen er ongeveer 300 buurtbewoners op het evenement af en werden er 39 tentjes opgezet.

Buurtcamping Slotermeer 2015. Bron: foto Jeroen Paling, 2015

Van alles te doen
Zoals elk jaar is er weer van alles te doen op de Buurtcamping. Op zaterdag vinden de activiteiten plaats: schminken, live muziek voor jong en oud, touwtrekken, bingo met leuke prijzen (o.a. twee De Waard tenten!), een buurtquiz, rondleidingen door de buurt. Met elk jaar als hoogtepunt het buurtdiner op zaterdag, waarbij buren elkaar hun eigen gerechten voorschotelen. Bij zonsondergang wordt er een groot kampvuur gemaakt. Iedereen die dat wil, kan zijn tentje opzetten en overnachten op het terrein. Zondagochtend 9.00 uur kan iedereen aanschuiven voor een buurtontbijt met versgebakken brood van Bakkerij M’talsa. Na het ontbijt wordt alles weer opgebroken en is het feest weer ten einde.

Buurtcamping Slotermeer 2015 Bron: foto Jeroen Paling, 2015.

Van buren voor buren
De buurtcamping wordt georganiseerd door en is voor bewoners van stadsdeel Slotermeer. De organisatie vindt het leuk en ook belangrijk dat alles wordt gedaan door vrijwilligers. In principe is alles gratis en samen maken we er een feest van. Het bewonersinitiatief is bedoeld om mensen van alle leeftijden, achtergronden en culturen met elkaar in contact te brengen.

Wat: Buurtcamping Slotermeer - 13de editie!
Wanneer: start zaterdag 9 juli 14.00 uur – einde zondag 10 juli 11.00 uur
Waar: de groenstrook aan het begin van de Burgemeester Vening Meineszlaan, tussen de Burgemeester Fockstraat en de Harry Koningsbergerstraat.
Wie: alle buurtbewoners zijn van harte welkom!

Buurtmeisjes Eva en Lou en Lotus maakten vorig jaar een filmpje van de Buurtcamping, kijk op https://youtu.be/4BYmCyfdyks

De buurtcamping wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Eigenwijks en bewoners en ondernemers uit Slotermeer. Buurtcamping Slotermeer staat los van "De Buurtcamping" in het Rembrandtpark, Sloterplas en Oosterpark. Andere organisatie, anders van opzet.