Nieuw-West brengt lokale mythe tot leven met familievoorstelling

Auteur: Fred Martin
Meervaart

Van vrijdag 22 t/m zondag 24 juni speelt in Theater de Meervaart de muzikale familievoorstelling De Meermin, het Monster en de Maan. Deze meeslepende productie toont Nieuw-West van haar meest fantasievolle en mythische kant.

De Meermin, het Monster en de Maan. Sichting de Driehoek, 2018.

Het grootste stadsdeel van Amsterdam is gevormd rond de 35 meter diepe Sloterplas. Rond plas en stadsdeel bestaat een bonte verzameling aan mythen, feiten, negatieve beeldvorming en verhalen. Al 25 jaar zorgt Stichting Driehoek succesvol voor een positieve beïnvloeding van de beeldvorming van Nieuw-West. Dit doen ze met historische, wetenschappelijke en literaire boeken, bewonersmanifestaties en kunst. Dit jaar vieren ze hun jubileum met De Meermin, het Monster en de Maan. De familievoorstelling vormt de kers op de taart en is een cadeau aan het stadsdeel met de meeste gezinnen.

Het geheim dat huist in de Sloterplas
Loch Ness heeft zijn monster, de achterhoek heeft haar witte wieven en Nieuw-West heeft de Meermin. De elfjarige Laura ontvlucht haar huis met ruziënde ouders en pestkoppen. Aan de rand van de grote stad, aan een groot meer, vindt ze haar toevlucht bij een geheimzinnige oude man. Hij neemt Laura onder zijn hoede en vertelt haar verhalen over de geschiedenis en het leven. Samen gaan ze op een spannende ontdekkingsreis en achterhalen ze het geheim dat huist in de Sloterplas. Het is een reis langs liefde en haat, vol betovering en verandering.

Aan het project zijn een aantal gerenommeerde namen verbonden. Muzikant, zanger, componist Jan-Paul van Spaendonck zorgt voor de muziek. Scenarioschrijver en theaterauteur Stan Lapinski schrijft de tekst en acteur Peter Lusse speelt de verteller. Het project wordt ondersteund door Theater de Meervaart.

Te zien op: vrijdag 22 & zaterdag 23 juni (19:30 uur) en zondag 24 juni (14:00 uur)

Prijs: vanaf 5 euro