NMAG & BAR

Op 12 augustus schreef ik dat Bos en Lommer over 39.443 minuten Oranje zou kleuren.
De wiskunde fanaten onder ons hadden allang door dat het op 4 september de NMAG & Bar zou openen, en het klopte precies.

Het was afgelopen dinsdag een drukte van belang, een knalfeest!
Via de sociaal media waren vrienden, kennissen, artiesten en belangstellende aanwezig.
Iedereen was zo verbaasd hoe mooi de zaak was geworden.

Emmelie nam toch de tijd om enkele vragen te beantwoorden en een verhaal te vertellen waarom zij hier met Lih-Lan was begonnen.

"No Man's Art Gallery bestaat al zeven jaar en heeft in die tijd al over de hele wereld pop-up galleries georganiseerd, waaronder in Iran, Zuid Afrika, China en vele landen in Europa.
Onze thuisbasis is altijd Amsterdam geweest.
Ik ben de oprichter maar werk hierin al lang samen met Lih-Lan Wong, die nu sinds kort ook mede-eigenaar en -directeur van No Man's Art Gallery is geworden.
In Amsterdam hadden we altijd anti-kraak locaties voor onze tentoonstellingen.

We wilden graag ons tentoonstellingsprogramma kunnen laten groeien in een permanente ruimte, maar het was voor ons belangrijk dat het een ruimte zou kunnen zijn waar we meerdere tentoonstellingen tegelijkertijd konden laten plaatsvinden, en dat de kunstenaar kon kiezen welke expositieruimte in het pand het beste zou passen bij de kunstwerken.

Ook wilden we niet meer alleen in het centrum zitten. Onze droomlocatie vonden we in Bos en Lommer.
Ik woon natuurlijk zelf ook al bijna tien jaar in de buurt, dus ik kende de buurt al goed dus toen Lih-Lan dit pand vond was ik meteen enthousiast.

Lih-Lan komt uit een horeca familie en heeft zelf ook al meer dan tien jaar ervaring in de horeca.
Het leek ons daarom een goed idee om twee zaken te combineren en een plek neer te zetten waar je heerlijk kunt eten en drinken en tegelijkertijd heel erg veel kunst kunt zien. Op dit moment hebben we een tentoonstelling van Afra Eisma (Nederland) en Sepide Zamani (Iran). Ook hadden we nog keukenopslagruimte over, daar hebben we nu een videoruimte van gemaakt waar het werk van Ruben Cabenda uit Suriname te zien is.

Ons tentoonstellingsprogramma wordt gevoed door onze internationale activiteiten, we werken vooral met kunstenaars die we tijdens onze buitenlandse pop-up galeries leren kennen.

We zijn erg blij met Andrea Labasova, onze chef die een menukaart heeft samengesteld die origineel, betaalbaar en ontzettend lekker is. De gebakken heekfilet is al een buurtfavoriet, net als ons broodje buikspek met de lunch.

We hopen ontzettend dat No Man's Art Gallery & de bar (afgekort ook NMAG & de bar), een plek wordt waar kunstliefhebbers, buurtgenoten en foodies samenkomen.  Onze tentoonstellingen wisselen ten minste elke twee maanden. Volgend jaar gaan we weer onze volgende internationale pop-up gallery doen in Brussel, dan krijgen we dus ook veel Belgische kunst in de ruimte te zien. Elke tentoonstelling heeft trouwens ook een cocktail van de tentoonstelling, waarbij de kunstenaars ingrediënten kunnen kiezen voor de cocktail. "

Rest mij nog aan toe te voegen dat ik al enkele gerechten heb mogen proeven, het was puur genot!

Emmelie en Lih-Lan, ik wens jullie heel erg veel succes, jullie verdienen het!