The Bookstore: kunstenaars in de Kolenkitbuurt

The Bookstore is een woonproject voor kunstenaars in de Amsterdamse wijk De Kolenkit. Het project is mede mogelijk gemaakt door woningbouwvereniging Stadgenoot.

Van slagerij tot galerie Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 23 juni 2011

Dankzij gereduceerde huurprijzen krijgen de kunstenaars die aan het project deelnemen de gelegenheid om zich in alle rust voor te bereiden op de beroepspraktijk en een oeuvre te ontwikkelen. In ruil daarvoor zetten zij zich creatief in voor het project en de buurt. Het doel is om activiteiten en exposities voor en met buurtbewoners te organiseren.

De werkruimte van het project is gelegen in een oud winkelpand aan de Ernest Staesstraat. Iedereen die bij The Bookstore betrokken wil raken kan hier in de toekomst langskomen voor een kop koffie.

Initiatiefnemers zijn beeldend kunstenaars Johanna de Schipper en Kelly Kerssens, gezamenlijk actief onder de naam The New Collagists, en Henk Dokter, werknemer van Stadgenoot.

Meer informatie is te vinden op de website van het project: http://www.bookstoreproject.nl

Bekijk meer afbeeldingen

Een gitarist zorgde voor een extra feestelijk tintje. Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 23 juni 2011

Hier  mogen zij wonen totdat ... Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 23 juni 2011

Hier mogen zij wonen totdat ... Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 23 juni 2011

De artiestencrew, velen vanuit de Tilburgse academie Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 23 juni 2011

mocroboy2011

Verkeerde nationaliteit

Gitarist is gewoon Nederlands. Gemakkelijk om er een Marokkaan van te maken, maar met journalistiek heeft het niets van doen ...

Mocroboy

Beste Mocroboy,