Geef Straten een Gezicht

Slotermeer Noordoost

Verteller: PAUL FENNIS
Auteur: PAUL FENNIS
J.J.Cremerplein 33 hs

In Slotermeer Noordoost zijn 84 straten vernoemd naar verzetsstrijders uit de Tweede Wereldoorlog. Plan is om hen elk een eigen paneel met een portret te geven zodat ze passend én blijvend herinnerd kunnen worden.

In Slotermeer Noordoost kun je nu plannen indienen en erop stemmen.(www.buurtbudgetsno.amsterdam.nl) Mijn plan heet 'Geef Straten een Gezicht' en hiermee wil ik de verzetsstrijders een zichtbare plek in de buurt geven. Tot nu toe had elke straat een korte tekst over de persoon maar wie was dat eigenlijk? Dit project loopt al ruim zes jaar en inmiddels hangen er 242 panelen in verschillende buurten. Doel is om de herkomst van de straatnaam te laten zien. In Slotermeer Noordoost zijn dat verzetsstrijders en die verdienen des te meer om uit de anonimiteit gehaald te worden. Dus: elke straat haar eigen paneel zodat men kan zien wie die strijders waren.