Mensen uit West

Bos en Lommer

Mensen uit West praten anoniem over belangrijke gebeurtenissen in hun leven.

“Ik heb twee jaar geleden voor het eerst in 20 jaar weer een bipolaire ontregeling gehad. Toen ben ik zo geschrokken van mezelf. Ik had twee banen en deed een studie ernaast, en sliep heel weinig. Ik heb te laat ingezien dat het allemaal teveel was. Ergens diep van binnen dacht ik, ik heb geen bipolaire stoornis, ik slik wel pillen maar waarvoor weet ik niet. Haha.

Ik kom uit een best complexe familie. Mijn broer is verslaafd, hij heeft een rechterijke machtiging gehad en heeft ook heel lang in detentie gezeten. Een tijd terug was ik heel erg verliefd, heel ingewikkeld en die man is uiteindelijk overleden. Kortom er is heel veel verlies geweest de afgelopen jaren. Ik denk dat ik die tik goed terug heb gekregen in die ontregeling.

Ik dacht toen, er is meer, er moet ook weer iets positiefs komen, ik moet zelf actie ondernemen. Ik ben wel iemand van de controle, het zelf in de hand wil hebben. Ik heb me tien jaar lang niet bezig gehouden met relaties. Dus ik dacht, hoe moet ik dat doen? Ik wil niet achter de computer gaan zitten. Dus ik ben een keer gaan speeddaten. Ik heb dat één keer gedaan en toen kwam ik m’n vriend al tegen. We hebben veel dingen gemeen, het is een hele leuke en ook slimme man. Zo’n liefde is heel bijzonder. Het was het juiste moment.”