Mensen uit West

Mensen uit West praten anoniem over belangrijke gebeurtenissen in hun leven.

Staatsliedenbuurt

Toevallig dacht ik vanochtend aan vrouwendag en dat er pas 100 jaar vrouwenkiesrecht is. Ik ben blij dat ik in deze tijd leef want het is niet raar als ik geen kinderen wil, terwijl dat 40 jaar geleden anders was.

Het moet er wel mee te maken hebben dat ik gescheiden ouders heb. Het heeft me er heel erg bewust van gemaakt dat als het misgaat, het ook echt goed kan misgaan. Ik moet aan m’n moeder denken die altijd zei, ‘Ik heb geen kinderen genomen omdat ik wist dat je vader er niet zou zijn.’

Stel dat je er alleen voor komt te staan met kinderen. Ik kan het soms al erg genoeg vinden om m’n eigen leven op orde te hebben, en dan ben je nog verantwoordelijk voor een of twee van die mensjes. Dat ik er alleen voor sta met mezelf, daar zijn geen jonge, kleine levens afhankelijk van.”