Een uitje met Haring

Verteller: Meneer Haring
1 Fan

Als het Gemeentearchief na de verhuizing onder de naam Stadsarchief komende augustus de deuren opent in gebouw De Bazel aan de Vijzelstraat zou het archief van meneer Haring er niet misstaan.

Meneer Haring Meneer Haring is er klaar voor.

Een hartoperatie heeft de plannen een beetje uitgesteld, maar nu is meneer Haring er helemaal klaar voor. Meneer Haring is geen onbekende van Het Geheugen. Op de site staan diverse door hem verwoorde herinneringen.
Meneer Haring is dan ook een meesterverteller en de stad Amsterdam is een geliefd onderwerp van zijn vertellingen. En hij weet waar hij het over heeft. In zijn werkkamer staan meters boeken over zijn woonplaats. Feiten en weetjes, maar ook smeuïge anekdotes; hij somt ze moeiteloos op.
Een andere passie van deze stads chroniqueur is wandelen. Zijn kennis van de omgeving komt namelijk niet alleen uit de boeken, ook wandelend door de stad en pratend met de bewoners verrijkt meneer Haring zijn kennis.
Het leuke is nu dat er verschillende wandelingen zijn door hem zijn uitgezet en dat iedereen die dat leuk vindt mee kan wandelen. Onderweg krijgt u dan tekst en uitleg en wellicht nog een aardig verhaal te horen over de omgeving waarin u wandelt.
Wandeling I gaat van Slotervaart via Sloten naar Aker3, wandeling II van Slotervaart via Osdorp naar Geuzenveld en de wandeling III voert van Slotervaart via het Rembrandtpark naar Slotermeer. De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur.
U kunt maandelijks op een donderdag of zaterdag een van deze wandelingen maken onder leiding van meneer Haring. We wachten nog even met wandelen tot in het voorjaar als de weersomstandigheden wat beter zijn, maar u kunt nu al kenbaar maken dat u mee wilt wandelen. Meld u aan per E-mail aan de redactie dan wordt u op de hoogte gehouden.