Meld je aan

Slootermeerschool

Onderdeel van: Scholen

De verhalen van de schrijfklas in het schooljaar 2011-2012

Onder begeleiding van schrijfster Lydia Rood (1957) schreven kinderen hun eigen verhalen. Hiernaast staan die verhalen in hun oorspronkelijke versie.
Lydia: "Ik heb de spelling niet verbeterd; het origineel is wel zo charmant."

Lydia Rood was dit schoolseizoen Schoolschrijver: "Ik ben op Slootermeerschool en de Louis Bouwmeesterschool een halfjaar geweest om de kinderen warm te maken voor lezen en schrijven."

Met De Schoolschrijver kunnen kinderen lezen en verhalen verzinnen, mailen en praten over boeken. En nog veel meer. Ook ouders en leerkrachten doen mee met De Schoolschrijver. Meer weten: http://www.deschoolschrijver.nl

De andere Schoolschrijvers in Nieuw-West waren Gideon Samson (de Mijlpaal) een Anneke Scholtens (Timotheusschool).

Lydia Rood

Een duizendpoot wordt Lydia Rood genoemd, omdat ze zo veel verschillende soorten verhalen schrijft. Spannende en droevige, ernstige en grappige, lange en korte, schone en vieze, voor kleine kinderen, grote kinderen en voor volwassenen. Maar zelf zegt ze: "Hád ik maar duizend poten! Dan zou ik met schrijven misschien mijn hoofd bij kunnen houden..." Want het borrelt in haar hoofd al sinds haar kindertijd van de verhalen.