Fam. B.G. Wiesener

Trommelclub Westerkwartier

Auteur: els wiesener
trommelclub Westerkwartier 1935-1940

Mijn vader heeft met zijn ouders, broers en zuster van 24-10-1927 tot 20-10-1943 in de van Hogendorpstraat 225 huis gewoond. Het gezin bestond uit:
mijn opa Boudewijn Gerardus Wiesener geboren 13 april 1901,
mijn oma J.M. Wiesener-Plekenpol geboren 12-02-1903.
Kinderen, Ans Wiesener geboren 9-12-1922, mijn vader Jan Tinus Wiesener geboren 17-01-1925, Jacobus/Co Wiesener geboren 8-4-1926 en Boudewijn/Puck Wiesener geboren 8-4-1928.

Mijn vader en zijn zus en broers hebben op de Rochussenschool gezeten. Mijn opa was gasfitter bij het GEB, gemeente energiebedrijf in de Westergasfabriek. Mijn opa kreeg de woning in de van Hogendorpstraat, een gemeente woning omdat hij bij de gemeente werkte. Midden in de oorlog werd mijn opa overgeplaatst naar de Oostergasfabriek en verhuisde het gezin naar een gemeente woning in de Retiefstraat 100 op de derde etage.

Ik voeg een foto toe van de trommelclub de voorloper van drumband van Westerkwartier. Mijn opa B.G. Wiesener staat als 2e man links naast het vaandel. Mijn tante Ans is als 1e met de trommel links, mijn vader zit rechts naast de trommel. Gezien de leeftijden van mijn tante Ans en mijn vader is deze foto tussen 1935 en 1940 gemaakt.