De grutto in Amsterdam

Verteller: Marion Hemelrijk
Van Tijenbuurt, Geuzenveld

Ik ben echt verliefd op Geuzenveld en nu woon ik dichtbij mijn moeder en dat vind ik heerlijk!

Marion Hemelrijk samen op de rolschaatsbaan. Foto: mevrouw Van Ark

"Ik ben geboren in 1961 in Geuzenveld. Toen ik ging trouwen, ging ik naar de Watergraafsmeer en toen mijn vader overleed heb ik mijn woning geruild met die van mijn moeder, maar eigenlijk verlangde ik altijd naar Geuzenveld.
Zo kwam ik dus in het ouderlijk huis terug, maar mijn moeder woonde ver weg!
Het was altijd het huis ”van mijn ouders”, daarom hebben wij - mijn man en ik - sommige dingen veranderd om het ”ons huis” te maken.
Vier jaar geleden werd kenbaar gemaakt dat die huizen gesloopt zouden worden. Nu moest ik verhuizen, maar dat was wel goed voor mij. Want wij zijn een straat verder gaan wonen, in een totaal gerenoveerd huis, heerlijk!
Mijn man werkt bij een verzekeraar en ik bij de thuiszorg. Wij hebben één dochter en één zoon, hij woont nog thuis. Mijn dochter woont in Breda, zij wilde pertinent uit Geuzenveld weg.

De mooiste plek is het uitzicht over het water van het Osdorp binnenpolder; als ik naar Osdorp fiets over de dijk heb ik zo’n lekker gevoel. Als ik na mijn werk ga en ik de grutto hoor, dan denk ik dat wij hier enorm rijk zijn, in Amsterdam wonen en toch een stukje natuur om ons heen te hebben!

Leuke herinneringen zijn het buiten spelen, de onbezorgdheid, mijn vader die aan de sloot zat te vissen, de andere kinderen, heerlijke gevoelens. Nu kom ik nog wel eens dames tegen die mij gekend hebben toen ik klein was, of pas getrouwd, of in verwachting, het geeft zo’n heerlijk gevoel. Als ik nog langs de flat loop waar ik geboren ben, vind ik het leuk om de kamer te zien waar ik geboren ben. In de buurt woont een fotograaf die eens per jaar luchtfoto’s maakt, één daarvan heb ik gekocht en die koester ik.
Voor mij blijft Geuzenveld een droomwijk, hier wil ik blijven!"

Gepubliceerd: 23 maart 2007

Link naar het verhaal van haar moeder mevrouw Van Ark Een boeket ....
Link naar meer verhalen uit de Van Tijenbuurt.

Marion Hemelrijk alle ruimte op de gladde baan.

Marion Hemelrijk en mevrouw Van Ark Foto: Annick van Ommeren-Marquer

hallo

hallo ik ben 12 jaar en ben een jaar geleden verhuist uit dat buurtje het wordt eerdaags gesloopt ze zijn er al mee bezig.
en op die foto daar achter op dat speeltuintje speelde ik altijd.

jim