Marcel Linthorst: een lachende Boeddha!

Verteller: Marcel Linthorst
Van Tijenbuurt, Geuzenveld

“In 1998 verhuisde ik van Purmerend en kwam hier wonen met mijn dochter van één jaar, was het toeval dat ik hier kwam? Nee, ik wilde graag hier wonen omdat mijn ouders in Osdorp wonen en mijn voetbalvereniging in Geuzenveld is en die zijn heel belangrijk voor mij.”

Marcel Linthorst Foto: Annick van Ommeren-Marquer, mei 2007

“Deze buurt is een beetje een dorp, met weinig criminaliteit, geen hangjongeren en gewoon prachtig mooi!
In 1992 ben ik als timmerman begonnen bij Rochdale en sinds één jaar ben ik wijkbeheerder in Geuzenveld. De Van Tijenbuurt in de gaten houden, controleren of alles goed gaat, de straten schoon zijn en alles in orde is.
Bemiddelen hoort ook bij mijn taken, bij een burenruzie bijvoorbeeld, die vaak om een detail gaat, even met de twee partijen spreken en meestal loopt het goed af.”
De allermooiste plek? “Dat is de Eendrachtspolder, heerlijk om daar iedere avond mijn hond uit te laten, heerlijk ontspannend.”
Een lelijke plek? “Nee, die weet ik niet, maar wat ik heel jammer vind is dat het ‘Van Tijen Monument’ zo lelijk is geworden, gespoten met blauwe verf, zo jammer! Ik ben bezig om het schoon te laten maken.

De speeltuin bij de Dudok de Withof is voor mij altijd een leuke herinnering, daar ging ik als vader alléén heen met mijn dochter, toen zeer vooruitstrevend!
Binnenkort, 24 mei, wordt er hier een ‘Wereldburendag’ georganiseerd: veel bewoners bij elkaar brengen, een beetje het dorpsgevoel geven.
Hier woon ik aan het water, heerlijk mijn bootje voor de deur, hoezo druk in Amsterdam? Nee toch! Lekker vissen, wat ik vroeger ook veel deed met mijn vader, blijft voor mij een heerlijke hobby.”

Toen ik 32 jaar was werd ik ernstig ziek en moest naar het ziekenhuis. Ik wilde pertinent de Boeddha die ik om mijn nek had omhouden en ja, ik had gelijk, ik knapte op! Nu bezit ik een collectie van wel 200 stuks.”

Lees ook de andere verhalen uit de Van Tijenbuurt.

Het bekladde Van Tijenmonument in de Aalbersestraat.

Boeddha's Boeddha's sieren de luifel boven de voordeur van Marcels huis.

Boeddha Deze Boeddha draagt Marcel altijd bij zich. Foto: Marcel Linthorts, mei 2007.

e-mail

Hallo, graag diegene die schrijven mij even e-mailen, dan kan ik daar op antwoord geven.

Groetjes Marcel

mlinthorst@rochdale.nl

Alice

Suppr

ik vind je tattoo helemaal mooi!
maar waar staat die boeddha voor ?
groetjes uit Enschede

Jan

Tattoo

Hoi,

Ik vind je tattoo echt geweldig mooi.
Ben sinds kort ook helemaal boedah gek.
Heb er op het moment helaas nog niet zoveel, komt ook omdat je ze zelf niet mag kopen. Dus het sparen gaat langzaam.

peter dubois

oude bekenden