Kinderen fleuren Van Tijenbuurt op

Geuzenveld, Van Tijenbuurt

Afgelopen donderdag 22 mei hebben dertig kinderen van de Goeman Borgesiusschool in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer samen met Woningstichting Rochdale en Far West de buurt opgefleurd.

De kinderen van de Goeman Borgesiusschool Foto: 22 mei 2008, Annick van Ommeren-Marquer

Zij hebben daarvoor zelf prachtige panelen beschilderd die aan de bouwhekken zijn opgehangen. De kinderen vertrokken die dag om 10:00 uur vanaf hun school in optocht naar de hoek van de Nolensstraat en de S. Lohmanstraat om hun 'kunstwerken' daar aan de bouwhekken te bevestigen. De vrolijke stoet trok vervolgens verder door de buurt en kwam om 11:00 uur weer op school aan.

Deze actie is mede mogelijk gemaakt door: Houthandel Goedkoop, IJzerhuis Huisman, Schilderbedrijf Painting Holland, Woningstichting Rochdale, Far West en de Goeman Borgegiusschool.

In de Van Tijenbuurt is de stedelijke vernieuwing in volle gang. De sloop van de eerste woningen is begin dit jaar gestart. Om de buurt ondanks alle veranderingen schoon, heel, veilig en dus leefbaar te houden, hebben Rochdale en Far West samen met de schoolkinderen dit project opgezet om de buurt een vrolijke impuls te geven.

De Van Tijenbuurt krijgt uiteindelijk een mix van eengezinswoningen en appartementen omringd door veel groen. Om de vernieuwing mogelijk te maken worden in totaal 454 woningen gesloopt. In de Van Tijenbuurt komen 393 nieuwe woningen: 118 sociale huurwoningen, 236 koopwoningen en 39 huurwoningen in de vrije sector. Ook komt er een gevarieerd aanbod van bedrijfsruimten en woonwerkwoningen.

Nog veel meer foto's: Klik hier om alle andere foto's te bekijken!

Heel wat borden op te hangen Foto: 22 mei 2008, Annick van Ommeren-Marquer