Mag ik u wat vragen?

Van Tijenbuurt, Geuzenveld

“Wij zijn van het Geheugen van West!” Het klonk bijna als een strijdkreet uit de monden van onze jongste reporters.

juf Marloes legt uit kikkerperspectief of vogelperspectief?

Al eerder maakte onze site melding van het succes van de Workshop Digitale Fotografie voor kinderen. Vandaag volgden 8 meiden het tweede deel. Eerst werden de foto’s bekeken die vorige week waren gemaakt. Marloes Nieuweboer, de ‘juf’ van de workshop, liet de kinderen zien wat er goed en wat er minder goed was gegaan vorige week.

Vandaag was het thema: mensen. De meiden kregen de opdracht mensen uit de buurt te fotograferen en daar een klein tekstje bij te schrijven. Om dat te doen kun je de mensen interviewen. Wij oefenden even met hoe je dat aan kunt pakken met Sihan, een van de deelneemsters. Die vertelde dat de kinderen in groep 7 van de P.J. Troelstraschool zitten. Ze had al veel geleerd over fotograferen: hoe maak je een foto en wat is perspectief. En ze wist ook dat je zuinig op je spullen moet zijn.

Het workshopje interviewtechniek werd snel en heel goed in de praktijk gebracht door de meisjes. Omdat er niet zo veel mensen op straat liepen belde een aantal fotografen op goed geluk bij huizen aan.

Nadat “de slachtoffers” bekomen waren van de schrik van het enthousiasme waarmee ze overdonderd werden, werkte iedereen leuk mee. En hoe kun je een gesprek nu beter beginnen dan door te vertellen dat je interviewt voor een geweldige site? “Wij zijn van het Geheugen van West!”

Voor de uitleg van het verhaal waren er gelukkig ook wat reporters in de buurt die iets meer ervaring hebben. Maar geef ons 8 van die enthousiaste kanjers als collega’s!
Wij kijken uit naar de resultaten van hun inzet. Volgende week is het derde en laatste deel van de workshop.

Foto's: Angar Veerkamp, 16 mei 2007

Ga voor nog meer verhalen en nieuws naar de rubriek Van Tijenbuurt.

mevrouw Dimon Bruins Mevrouw dimon Bruins keurt, samen met onze reporters, haar foto.

Patrick Straat interview met Patrick die de groepenkasten in de woningen varvangt. De wat..?

Leuk!

Het was leuk! Ik dee er ook aan mee, ik vond het leuk om mensen te intervieuwen en natuurlijk ook foto´s van die mensen te maken!

Annick van Ommeren - Marquer

Een voorbeeld om te volgen!

Hopelijk lezen de andere stadsdelen dit, dan wordt het nog veeeeeeeeeeeeeel leuker in Amsterdam......