In coronatijden (9)

Een 'gewoon' rondje Sloterplas na drie weken Frankrijk

Sloterplas

Na drie weken camperen door Frankrijk, om de door het Franse ministerie op de kaart getoonde rode en zwarte departementen heen (geen behoefte aan 10 dagen quarantaine bij terugkomst), en consequent mondkapjes op in supermarché, station d’essence en toiletgebouwen, nu weer 'gewoon' een rondje (Sloter)plas.

De herfst begint volgens de agenda morgen, maar het bladerdek is nog steeds vol groen en de zon uitbundig. Wel is het doorgeschoten onkruid en riet alvast op een aantal plekken winterklaar gesnoeid.

Nazomergroen. Foto: Ruud van Koert, 21 september 2020

Alvast wat gesnoeid voor de winter. Foto; Ruud van Koert, 21 september 2020

Op de plas zelf is het stil. De watervogels en hun inmiddels uitgegroeid grut genieten van de rust.

Stilte op de plas. Foto: Ruud van Koert, 21 september 2020

De zomer voorbij en de lesbootjes liggen op stal te wachten op de jeugd van 2021, met de hoop op net zo'n mooie zomer, maar hopelijk zonder mondkapjes en 1,5 meter.

Wat zal volgend jaar brengen. Foto: Ruud van Koert, 21 september 2020

Osdorpplein.
De hoogbouw naast de Hema is in onze afwezigheid gestaag gevorderd. Het terras van brasserie De Serre ligt al voor driekwart in de schaduw van de nieuwbouw.

Geen zon meer op het terras van De Serre.

Dat zal wat zonaanbidders voor een frisje of biertje kosten, die zich nu o.a. zullen settelen bij het nieuwe Kaap West op het schiereilandje aan de plas aan de overkant van het plein en Meer en Vaart. Een oudere dame op het terras van Kaap West zegt met bekakte stem ‘dat ze het niet leuk vindt om ongevraagd op de foto te worden genomen’, die ik van een flinke afstand van het gebouw neem waar zij en meerdere anderen toevallig voor zitten. Ik ken de privacywet, twijfel in hoeverre zij op mijn foto identificeerbaar is, maar vind het sop de kool niet waard om daarover in discussie te gaan, wis de foto en leg het nieuwe gebouw van andere kanten vast.

Kaap West aan de plas. Foto: Ruud van Koert, 21 september 2020

Een mooie plek met mooi uitzicht. Foto: Ruud van Koert, 21 september 2020

Ik vervolg mijn weg, want de toon van de dame heeft mijn lust bedorven om in de zon aan het enige lege tafeltje naast haar wat te drinken te nemen. Bij de heuvel liggen langs het water nog vele genieters van, zoals aangekondigd door de weermannen en -vrouwen, de laatste zonnige nazomerdagen.

Op naar mijn tuin om nog een uurtje datzelfde te doen.