Toren Mercatorplein

Trappenhuis en vloerplan

Auteur: Roger T

Wie kan mij helpen met informatie over het interieur van Mercatorplein 15?

Toren Mercatorplein

Toren Mercatorplein

Ik ben op zoek naar mensen die gewoond hebben in de toren op het mercatorplein aan de kant van de Van Spilbergenstraat. Ik ben bezig de toren te bouwen van lego en heb vragen over het interieur van de oorspronkelijke toren (dus voordat de lift er in werd gebouwd).

Heel praktisch: volgens mij moeten er twee verschillende trappen zijn geweest (eentje voor de eerste drie verdiepingen en eentje voor de rest), liepen de trappen linksom of rechtsom naar boven, kwamen ze dan direct uit op voordeuren of zaten die verderop de gang, waar in de torenkamers zat het keukentje, de kachel, etc.? Wat zat er in het achterkamertje op de eerste drie etages? Verder: ik heb me laten vertellen dat het toilet op de gang zat, bij de trappen. Hier zaten ook de deuren naar de balkons. Klopt dit? Alle informatie welkom en alvast heel hartelijk bedankt voor de moeite!

Wanneer de toren geheel kloppend is, kan ik deze herbouwen met steentjes in de juiste kleur :-)

Groet,