CD NIEUWWEST III - Tussen Andreasplein en Zwarte Pad

Gecomponeerd en uitgevoerd door Jan-Paul en Martijn van Spaendonck.

Hoes van de CD

Hoes van de CD Door: Jan-Paul van Spaendonck

De CD NIEUWWEST III - Tussen Andreasplein en Zwarte Pad is het derde deel van een drieluik met Nederlandstalige popliedjes over Amsterdam Nieuw-West.

Deel I (Nieuw-West 50 jaar) verscheen in 2002, deel II (Het Monster van de Sloterplas) in 2006.

Samen met een keur aan gastmuzikanten legden de Van Spaendoncks een verzameling liedjes vast in diverse stijlen: van folk, pop, chanson en rockballad tot klassiek, voorafgegaan door een instrumentale ouverture.

De cd ontstond tijdens de lockdowns van 2020 en 2021 en wordt door de makers dan ook liefkozend de Lockdown Tapes genoemd. De officiële titel verwijst naar de gelijknamige serie boeken met verhalen over Nieuw-West die door Jan-Paul van Spaendonck en Fred Martin werd samengesteld.

De teksten voor deze cd werden geschreven door o.a. Thomas van Aalten, Peter Boonstra, Robert Eksteen, Patrick van den Hanenberg, Thom Roep, Huug Samuël, Onno-Sven Tromp en Hans Verhagen. De meesten van deze auteurs werkten ook mee aan de boekenreeks.

De plaat werd uitgebracht door Stichting de Driehoek en is te bestellen via hun site:  www.stichtingdriehoek.nl.