Geheugen van Oost op bezoek in West

Na een paar jaar uitstel vanwege Corona was het dan eindelijk zover en kon het langverwachte bezoek van het Geheugen van Oost aan het Geheugen van West plaatsvinden op 14 mei jl.

Helaas konden vanuit het GvO alleen Marella Karpe en Antoinette Tanja aanwezig zijn bij onze thuisbasis De Brug.

Koffie in de tuin van De Brug Foto: Ruud van Koert, 2022

Na de koffie en thee met overheerlijke taart, gebakken door Elbrich Steegstra, werd er door Geuzenveld gewandeld onder begeleiding van Jan van der Maas, die veel wist te vertellen over de architectuur en woningbouwkeuzes van diverse markante gebouwen.

Op de hoek van Aalbersestraat en Sam van Houtenstraat, t.o. De Brug Foto: Ruud van Koert, 2022

De brug in de Sam van Houtenstraat met zicht op het Lambertus Zijlplein  Foto: Ruud van Koert, 2022

De brug in de Sam van Houtenstraat met zicht op het Lambertus Zijlplein Foto: Ruud van Koert, 2022

Voor de groen omgeven nieuwbouw langs de Albardagracht Foto: Ruud van Koert, 2022

Als beloning voor de wandeling stond er in De Brug een uitgebreide lunch klaar die vanwege het fraaie weer in de binnentuin kon worden genuttigd.

Ook de lunch kon in de tuin Foto: Ruud van Koert, 2022

Vanuit het Geheugen van West werd vervolgens afscheid genomen van de voormalige vrijwilligers Manuel Simoes en Willemijn van Helbergen. Dit ging gepaard met een dankwoord van Hans Staphorsius, een bos bloemen en een boekexemplaar van het onderzoek waarmee Jan van der Maas eind vorig jaar was gepromoveerd.

Er werd nog wat nagepraat over de plannen van de Geheugens voor de toekomst en de relatie met het Amsterdam Museum, waarna iedereen weer zoetjesaan naar huis vertrok.

Al met al een geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is. Maar dan van West naar Oost, zoals  Marella aanbood.