Oklahoma in Osdorp

Oklahoma: flat met balkons in gekleurd glas Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 24 november 2007.

Kleurrijk en treffend in beeld.

De Oklahomaflat op de hoek van de Ookmeerweg en de Reimerswaalstraat bevat 100 woningen voor 55-plussers en is een ontwerp van architectenbureau MVRDV. Het is een galerijflat waaraan, op verschillende verdiepingshoogten, blokken zijn bevestigd die de zwaartekracht lijken te trotseren (`aanhangwoningen`).
De bewoners kunnen gebruik maken van het dienstenaanbod van Dienstencentrum Joannes de Deo dat er vlakbij ligt in de Reimerswaalstraat.

Oklahoma Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 24 november 2007. 'Wibo' staat voor 'Wonen In een Beschermde Omgeving’.

Stadgenoot

Huismeester-plus

Oklahoma is in beheer van woningcorporatie Stadgenoot.
Het gaat in Oklahoma om een goede dienstverlening en dat doe je samen met anderen. Concreet hebben wij onze huismeester+ bij Oklahoma, deze verricht naast gewone fysieke huismeesterstaken als het vervangen van een lamp ook taken op het gebied van signalering en doorverwijzing. Onze huismeester kent alle bewoners en signaleert snel wanneer het niet goed gaat met iemand en kent het netwerk van zorg en welzijnsaanbieders in de buurt. Zo kan er snel professionele hulp worden ingeroepen. De afstemming vindt vooral plaats met de OsiraGroep.

Jan

Meer informatie

Het is gebouwd in 1996/1997 en is een ontwerp van architectenbureau MVRDV. MVRDV is een Nederlands architectenbureau, opgericht in 1991 en gevestigd in Rotterdam. MVRDV is een afkorting van de achternamen van architecten Winy Maas (Schijndel, 1959), Jacob van Rijs (Amsterdam, 1964) en Nathalie de Vries (Appingedam, 1965). Het bureau is bekend om zijn experimentele architectuur en bijdrage aan de vernieuwing van architectuur in Nederland.
MVRDV kreeg in 1997 voor dit gebouw de Merkelbachprijs, een driejaarlijkse prijs voor bouwwerken in Amsterdam.

Elke week stopt er wel een bus voor de flat met studenten, architecten of andere in woningbouw geïnteresseerden. Die lopen dan rond met camera's en aantekenblokken en stappen meestal na een halfuur weer in, op naar het volgende architectonische hoogstandje.

Angelica

Mijn Mini Spreekbeurt gaat over Oklahoma

ik heb een spreekbeurt heeft iemand een tip voor me wat ik kan op schrijfen ik heb dit:
Omschrijving

De Oklahomaflat bestaat uit woningen voor 55-plussers. De woningen liggen in de buurt van dienstencentrum Joannes de Deo (onderdeel van de Osiragroep(www.osiragroep.nl)).
De bewoners kunnen gebruik maken van het dienstenaanbod van Dienstencentrum Joannes de Deo en er kan op indicatie zorg geleverd worden.
Het activiteitenaanbod in Dienstencentrum Joannes de Deo bestaat ondermeer uit theatermiddagen, dansen, thema-avonden, een biljartclub, een klaverjasclub en bingo-avonden.
In het dienstencentrum is één keer per twee weken een pedicure aanwezig, er komt periodiek een opticien en er is een bibliotheekdienst voor ouderen (onderdeel van openbare bibliotheek Amsterdam).
De afstand naar winkels en openbaar vervoer is ongeveer 500 meter.

zet er aub een punt bij