Onverwachte lift

Slotervaart
Riekerhof Foto: 21 mei 1976, archief van de Gemeentelijke Dienst Volkshuisvesting, fotoarchief Beeldbank van het Stadsarchief van de gemeente Amsterdam

Drie weken geleden wilde ik gaan eten in het Riekerhof op de hoek van de Johan Jongkindstraat en de Derkinderenstraat.
Vanaf de Robert Fruinlaan ging ik met bus 62, maar ik reed een halte te ver mee en dat had gevolgen.

De val

Vlug terug lopende viel ik over een losliggende tegel, ik schrok geweldig. Een paar heren op de fiets staken stopten en staken hun hand uit om mij weer op de been te helpen.
Ook kwamen er 2 agenten op de mountainbike kijken. Deze mannen vroegen hoe het met mij ging en hoe ernstig ik mij bezeerd had. Ik vertelde hen dat ik gevallen was en wilde gaan eten in het Riekerhof waar naartoe ik op weg was.

De hulp

De agent zei heel vriendelijk: 'Zal ik u er naar toe brengen?'
Ik zei: "Hoe, achterop? Ja hoor!'
Maar hij meende het en ondanks m'n pijn in het been ging ik met m'n 84 jaar achterop de fiets.
Zo reden naar het Riekerhof, naar de eettafel.
Daar aangekomen stapte ik af en leunde even tegen een lantaarnpaal, want ik was nog niet zeker van mijn zaak.
De agent stapte af en bood mij spontaan een arm aan en bracht mij tot aan de receptie. Grandioos.
Dat zijn onze agenten van Slotervaart. Bravo!

Lees ook de andere verhalen in de rubriek Senioren bouwen aan digitaal geheugen.

Dit is een verhaal geschreven tijdens de cursus 'Senioren Amsterdam-West bouwen aan digitaal geheugen', een samenwerkingsproject van Eigenwijks, Computerwijk en het Geheugen van West. Mogelijk gemaakt door het Oranjefonds (subsidie) en Movisie (ondersteuning).

Channah

Schrijftalent!

Mevrouw Den Hartog, wat een mooi verhaal. En wat goed geschreven. Mijn complimenten!
Ik hoop gauw meer van u te lezen.

Groeten van Channah

Angar Veerkamp

Geweldig!

Mevrouw den Hartog, wat heeft u een geweldig verhaal geschreven! Leuk om te weten dat u de cursus heeft gevolgd en uw kennis nu gebruikt om zo'n positief geluid te laten horen. Ik hoop dat uw voorbeeld door velen gevolgd zal worden.