De Sloterplas en de Varkensbaai

Slotermeer, Sloterplas

Het strandje aan de noordwestkant van de Sloterplas (naast het openlucht zwembadterrein van het Sloterparkbad) wordt weleens 'Varkensbaai' genoemd.

Zicht op de Sloterplas vanaf de Burgemeester Röellstraat Met duidelijk de later zo genoemde 'Varkensbaai' in beeld.

Ook het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer bedient zich van die naam. Maar waarschijnlijk weten weinig mensen (meer) waar deze naam vandaan komt. Daarom hieronder een beschrijving. Waarschijnlijk heeft het strandje aan de Sloterplas zijn naam in het begin van de jaren zestig gekregen, toen de Invasie in de Varkensbaai actueel was.

Lees dit artikel over de 'Varkensbaai' op de website van het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer.

Meer weten over de 'echte' Varkensbaai?
- Wikipedia: invasie in de Varkensbaai, 1961

Gepubliceerd: 17 augustus 2008

john

Re: verboden voor honden

john:
hoi hallo.ik kom al 27jaar op het strandje en vind het de mooiste plek van amsterdam.vooral het uitzicht.maar de gementen hebben een zuiverings instalatie geplaatst zodat er geen blauwalg meer is.en er is een groen bord waar dingen verboden zijn zoals voor honden niet duiken geen kampvuur.maar er moeten duidelijkere borden komen voor het honden verbod.als mensen van de andere kant komen zien of lezen ze het bord niet.graag willen we met ze alle duidelijken borden komen op het strandje de varkensbaai zodat er geen misverstanden komen.mvg john.

john

verboden voor honden