Autoloze feestdag

Bos en Lommer

Het lijkt wel een plaatje uit 1915 ..., de Admiraal de Ruyterweg zonder auto's.

Rust! Foto: Annick van ommeren-Marquer, 21 september 2008

Vanochtend was het enige lawaai in de buurt dat van de spelende kinderen, van de trommelles, van het zingen bij het ontbijt of van het muziekmaken.

Er werd in de straten - zoals de Reinaert de Vosstraat - van alles georganiseerd: knippen/plakken, schminken, ouderwets spelletjes en nog veel meer.

Het zou iedere maand één keer moeten gebeuren, zalige rust en veilig spelen en lopen!

Ze slaan er lustig op los Foto: Annick van ommeren-Marquer, 21 september 2008

Veilig spelen op straat Foto: Annick van ommeren-Marquer, 21 september 2008

Gezellig met de buren Foto: Annick van ommeren-Marquer, 21 september 2008

Plakken maar ... Foto: Annick van ommeren-Marquer, 21 september 2008

Een echt buurtfeest Foto: Annick van ommeren-Marquer, 21 september 2008

Compleet met band Foto: Annick van ommeren-Marquer, 21 september 2008

Hans Nijntjes

amsterdam holadiee,

Het heeft iets met verkeer te maken, maar ik schrijf medio 1965.
De zondag, hoewel vroeger een rustdag, werd langzaam maar zeker een doedag, men ging vaak met de auto op weg voor familie bezoek of lekker dagje aan het strand. De Adm.de Ruyterweg was toen een prima uitvalsweg om vanuit de stad weg te komen, het sloot mooi op de Haarlemmerweg aan. Reden te meer dat aan het laatste gedeelte, v. Boomkerk tot Sloterdijk, een benzinepomp stond,ik dacht dat het Esso was. Ik was in die tijd al een beetje in techniek geinteresseerd, en zag op een zondagmorgen vroeg een man met een schroevedraaier aan het inwendige van zo'n benzine pomp sleutelen. Dacht nog, wat een rare dag voor onderhoud.
Maar goed, wij gingen met een aantal jongens met de brommer ook een stukje rijden, en dit was de dichtsbijzijnde benzinepomp, mijn broer had ,,autobenzine "nodig omdat hij een 4 tact brommer had.
Honda dus.Wat schetste onze verbazing toen hij zijn tankje volgooide, en de teller 12 liter aangaf. Volgens de gegevens kon de tank ongeveer 8 liter bevatten, dus nooit die 12 liter die zogenaamd getankt was ! Dan houden ook nog geen rekening met de nog aanwezige benzine in de tank ! De pompbaas werd een beetje kwaad toen wij hem hier op attendeerde, en we zijn met gemengde gevoelens weg gereden. Naderhand vallen dan de stukjes op zijn plaats, de man met de schroevendraaier verstelde gewoon de hoeveelheidsmeter in het voordeel van de pompbaas.
Die zal op zo'n dag heel wat extra verdient hebben, eigenlijk was het gewoon diefstal. Het kwam niet bij ons op daar aangifte van te doen.....

autovrije zondag

Wat een rust geeft die foto van de Adm de Ruyterweg.