De Osdorp Promotiekraam!

Verteller: Monique Stolp
Monique Stolp in Osdorpse kleuren gekleed Foto: Shirley Brandeis, september 2008

In Osdorp kun je niet alleen bij de balie van het stadsdeelkantoor terecht voor informatie. Op de dinsdagmarkt op Tussen Meer staat Monique Stolp met de Osdorp Promotiekraam.
Redactie: En ... Monique maakt ook reclame voor het Geheugen van West. Kijk maar naar het 'rode boekje' midden op de foto.

Het ouder-kind-centrum, badmintoncursussen, grof afval, burenoverlast, buurtevenementen, en zelfs ansichtkaarten, oude foto’s en boeken over Osdorp. De stadsdeelkraam voor de Dirk van den Broek ligt vol informatie over wonen, recreëren, ondernemen, sporten, kortom over leven in het stadsdeel. Begonnen als verlengstuk van de informatiebalie, beslaat de kraam nu vele meters met brochures en folders, posters en flyers. Iedere dinsdag van elf tot drie staat stadsdeelmedewerkster Monique Stolp er. Samen met een sportdeskundige, ook van het stadsdeel. Ze noteert alle vragen en klachten die haar aan de kraam tussen de olijven en de sokken ter ore komen. “Ik ga altijd op zoek naar een antwoord en dat stelt bewoners gerust.”

Monique: “De meeste mensen komen voor vragen over sportactiviteiten. De klachten gaan meestal over grof vuil dat naast een bak staat. Andere vragen gaan vaak over de zoektocht naar een woning of over het groen.” Het leukste is volgens Monique het informeren over fiets- en wandelroutes in Osdorp (“de nieuwe is nu verkrijgbaar!”), het praatje dat ze maakt met bewoners (“vaak over de goeie ouwe tijd”) en uitleg geven over het Digipanel. Monique: “Als lid van dat panel kun je als bewoner via internet over veel dingen in de buurt meepraten en meedenken. Heel fijn toch, dat je je ei daar kwijt kunt!” Ze toont een pen en een sleutelhanger. Voor ieder nieuw lid is er een.

Monique staat sinds 2006 op de markt en is daarmee het gezicht van Osdorp geworden in haar roodzwarte outfit; bijna geheel in huisstijl. Bijna, want Osdorp kent drie kleuren. “Ik mis vandaag iets geels, ja.”

De promotiekraam vindt u iedere dinsdag (“behalve bij windkracht zeven”) op de markt aan Tussen Meer, van april tot december. Soms zijn er thema’s, zoals onlangs de extra informatie over duurzame energie.

samina

monique voorbeeld(ig) osdorp

Jammer dat zij er vandaag niet was. Ik lees net dit leuke bericht en dacht ik ga even buurten. Want altijd als ik deze vrouw zie bij de kraam is mijn dag weer goed. Maar ik hoop dat zij er volgende week wel weer is.
groetjes van buurgenoot Samina

maria auga

gezicht van osdorp

Alleen al voor de charmante en enthousiaste informatie die Monique geeft ga ik iedere dinsdag even langs, want er is altijd wel iets nieuws wat zij te vertellen heeft. Het inspireert mij om ook actief deel te nemen aan het Osdorpse gebeurden.
Erg goed initiatief van de gemeente om zo'n informatiekraam wekelijks te presenteren. Je voelt je daardoor echt betrokken bij Osdorp's wel en wee.