Nieuw media, oude verhalen

Verteller: Linda Rusconi

Filmproject rond en over de Sloterplas

De Sloterplas en het park zijn vol verhalen Foto: Shirley Brandeis

Vertellen over wat je (vroeger of recentelijk) hebt beleefd, gevonden of gezien rond de Sloterplas. Oudere bewoners uit Osdorp kunnen hun belevenissen nu aan de camera kwijt. Kunstenaars Linda Rusconi en Tobias Krasenberg voeren in opdracht van het stadsdeel in het gebied Centrum Nieuw-West met ouderen het zelfbedachte filmproject 'Nieuwe media, oude verhalen' uit. En dus kunt u komende maanden bewoners rond de plas zien filmen en vertellen.

“Het gaat om herinneringen aan de Sloterplas,” vertelt kunstenaar Linda Rusconi. “Na een workshop over het gebruik van een filmcamera gaan ouderen in tweetallen met ons op pad om op locatie elkaars verhaal te filmen.” De werving van de ouderen is inmiddels van start; meer gegadigden zijn nog welkom.

Eerste kus

Het idee is eenvoudig: twee ouderen, die elkaar niet per se kennen, gaan na een workshop 'Verhalen vastleggen met de camera' samen met de kunstenaars op pad. Linda: “Naar de plek waar het verhaal over gaat, om daar te filmen. En dat verhaal kan van alles zijn. Men kan vertellen over hoe het er vroeger uitzag, misschien heeft men een romantisch verhaal zoals de eerste kus bij de plas of misschien wil een oudere allochtone bewoner vertellen over zijn of haar komst naar Nieuw-West en de verwachtingen van toen.” Wat een senior is, wordt niet heel strikt genomen. Vijfenzestig-plus is de doelgroep, maar “dat mag ook ietsje jonger zijn, hoor.”

Aanmelden

Enthousiast geworden (en redelijk mobiel)? Neem dan contact op met Linda via mail, telefoon of post. Mail uw naam, leeftijd en een korte motivatie naar lindarusconi@gmail.com of bel naar Linda (06 14 10 79 38) of schrijf een briefje/kaartje naar Linda Rusconi, Chasséstraat 39-2, 1057 HZ, Amsterdam.