Van alles wat bij Hamid Naisi

Verteller: Hamid Naisi

Op de markt van Plein '40-'45 (15)

"Je bent lekker bezig" Foto: Shirley Brandeis, 29 september 2008

“Ik verkoop van alles wat. Kabels, stekkerdozen, sloten, batterijen, aanstekers, scharen, fietsbellen, portemonnees, helmen, messen, lijm. Ik zei het toch: van alles wat! Ik kon niet kiezen, haha. Ik sta hier nu al zo’n vijf jaar en verkoop waar vraag naar is. Fietssloten worden het meest verkocht. Verder schrijf ik het op als mensen ergens om vragen. Dan kan ik dat bijna altijd wel leveren en heb ik het de volgende keer op mijn kraam. Er is grote vraag naar fietsartikelen. Naar binnenbanden, buitenbanden, noem maar op. Het is leuk werk. Je bent lekker bezig en verdient een beetje geld en het is gezellig om met de mensen te babbelen. Ik ben niet het type om thuis te gaan zitten en een uitkering te ontvangen. Laat mij maar lekker bezig zijn voor mezelf. Hiervoor heb ik op de markt in Haarlem gestaan en op de Albert Cuyp. Ook heb ik in de jaren negentig winkels op de zwarte markt in Beverwijk gehad. Nu sta ik hier. Ik kijk altijd rond op markten en ik zag dat hier nog geen kraam zoals die van mij is. Met van alles wat van dit soort artikelen. en dat is goed. Dat ik de enige hier ben. We hebben al genoeg jurken, haha.”

Lees ook de andere verhalen over de markt op Plein '40-'45.