Greet Visser ruikt het al niet meer

Verteller: Greet Visser
Slotermeer, Plein '40-'45

Op de markt van Plein ’40-‘45 (14)

Greet zegt het met bloemen Foto: Shirley Brandeis

“Mijn zoon wilde graag de bloemen in en hing zijn postbodetas aan de wilgen. Leuk, vond mijn man dat idee, en daarom staan we nu alledrie met Angelo Bloemen op de markt. Op vrijdag en zaterdag op Plein ’40-’45. Mijn man wilde het, als we dan toch de bloemen ingingen, wel groots aanpakken. En dus staan we ook op Reigersbos, op het Belgiëplein en op Tussen Meer. Sinds de verplaatsing van deze markt tijdens de verbouwing is het hier teruggelopen. De markt is te eenzijdig, er is te veel kleding. Maar dat heb je op alle markten. Ach, wij staan hier nu al meer dan twintig jaar. Je hebt je vaste klanten op dit rijtje. Ze komen voor aardappelen hiernaast, nemen een bloemetje mee - vooral roosjes, fresia’s en chrysanten zijn populair - dan naar Jan Wortel voor hun groente en dan weer naar huis. Struinen over de markt zie je niet veel gebeuren. Wel op zaterdag, dan is het hier vol, met kramen en met mensen. We hebben altijd wel een aanbieding, Twee bossen voor drie euro. Dat trekt mensen aan. Het is gewoon gezellig, het werken met mensen en met bloemen. Zelf vind ik rozen het mooist en amaryllissen. Die lekkere geur van al die bossen? Oh, die ruik ik al niet meer, dat ben ik gewend.”

Lees ook de andere verhalen over de markt op Plein '40-'45.