Gezellige klanten voor Perihan Bôlûkbasi

Slotermeer, Plein '40-'45

Op de markt van Plein '40-'45 (17)

"Ik heb hier veel vaste klanten" Foto: Shirley Brandeis, 5 november 2008

“Ik sta al twaalf jaar met kinderkleding op de markt, sinds zeven jaar op dit plein. Ik vind het hier heerlijk. Het is een leuke markt met aangenaam publiek en het fijnste is: ik kan hier mijn auto achter mijn kraam kwijt. Als ik maandag op de Westermarkt sta, dan zeg ik vaak tegen de mensen dat ze hier naartoe moeten gaan. Je kunt er makkelijk parkeren, bijvoorbeeld. Ja, ik maak goeie reclame voor onze markt! Vooral voor de zaterdag; dat is echt een gezellige dag. Dan sta ik aan de zijkant, tegenover het stadsdeelkantoor. Dat is de beste en gezelligste plek. Door de week - op woensdag en soms op vrijdag ook – sta ik meer naar binnen, schuin tegenover Hessings groentekraam. Ik heb hier veel vaste klanten. Vooral ouders, maar vaak nemen ze ook de kinderen mee, want met drie jaar hebben ze al een mening wat ze wel of niet mooi vinden. Ik heb van alles. Voor leuke prijzen. Kijk, hier drie voor een tientje. En deze zijn drie euro per stuk. In alle maten heb ik het. Als het er niet bij zit en iemand heeft iets nodig, dan kan ik het regelen. Dat doe ik graag voor de klanten hier. Ze zijn echt de gezelligste van heel Amsterdam.”

Lees ook de andere verhalen over de markt op Plein '40-'45.