Rennen voor de paarden

1 Fan

Het terrein is geen luxe oord, maar wij vinden dat niet erg. Al het geld besteden we liever aan de paarden.

Categorie onder de elf jaar rent voor het goede doel Foto: Shirley Brandeis, september 2009

Geld en vrijwilligers

Bij Stichting Paardenopvang Amsterdam staan al vijf jaar de staldeuren aan de Osdorperweg open voor Okidoki, Dana, Easy en andere paarden en pony’s in nood. Geld en meer helpende handen zijn altijd nodig. Vandaar dat zaterdag 19 september kinderen en volwassenen vele gesponsorde rondjes liepen. "Dit is absoluut nodig,” legt Hanneke Westereng uit. “De meeste paarden die wij opvangen hebben een medisch probleem en dat brengt veel extra kosten met zich mee, zoals die van de veearts.” De stichting ontvangt geen subsidie en moet het doen met de vele vrijwillig helpende handen en donaties. “We houden het hoofd net boven water.” Een sponsorloop brengt niet alleen wat extra geld met zich mee, maar ook aandacht. “We hopen hiermee meer donaties ook te krijgen en wat extra vrijwilligers. Verstand van paarden is overigens niet nodig, alleen liefde ervoor!”

Waardevol

Het werk bij de Paardenopvang is leuk, weet Hanneke. “We hebben een gezellig team en het werk is divers, van organisatorisch tot aan het verzorgen van de paarden. Je voelt je hier ontzettend waardevol. Het terrein is geen luxe oord, maar wij vinden dat niet erg. Al het geld besteden we liever aan de paarden, die we opvangen en waarvoor we een nieuwe baas zoeken. Overigens hebben we ook een geit, kippen, konijnen en een poes die door hun baasjes zijn afgestaan.”

Toegejuicht

Zaterdag renden tientallen dierenliefhebbers heen en weer over de Raasdorperweg. Honderd meter voor de groep tot en met elf jaar, 250 meter voor ouder. Ieder rondje werd met een bepaald bedrag door opa, oma, vrienden en andere sponsorloopdonateurs beloond. Sommigen kregen een vast bedrag, als ze maar flink hun best deden. Hanneke voor de start: “We hebben al aardig wat geld opgehaald en we moeten nog rennen!” The Horsery ruitersport en Gaastra moedigden de renners die dag met gratis prijzen en T-shirts aan. Langs de kant werden de kinderen en volwassenen toegejuicht. En dat was nodig op die warme septemberdag op de dijk. Maar ja, alles voor de paarden.

Er is ruim 2500 euro is opgehaald met de sponsorloop. De mensen van de Paardenopvang zijn dolblij. “Hier kunnen we de veeartsen mee betalen!” Donaties blijven zeer welkom.

Donaties (in geld of voer) en vrijwilligers (ook voor administratieve zaken) zijn van harte welkom bij Stichting Paardenopvang Amsterdam. De Stichting is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beoogde Instelling. Het banknummer is 1010 68 824 (Rabobank). Zie ook www. paardenopvangamsterdam.nl. Mail: paardenopvangamsterdam@live.nl. Tel.: 06 16 26 86 80. De paardenopvang is gelegen aan de Osdorperweg 939.