Van Uden van Oost naar West.

Verteller: Fam. van Uden
7 Fans

De woning had een badkamer met een douche en een lavet, ideaal om de kleine kinderen in te badderen.

Gerda en Frans van Uden Thuis op de bank in Osdorp Thuis op de bank in Osdorp (foto: maart 2006)

Kattenburg. Ze is er geboren, mevrouw van Uden. Meneer van Uden komt oorspronkelijk van Wittenburg, maar beiden komen ze dus uit Amsterdam-Oost. En ze waren op Kattenburg blijven wonen als ze door een grondige renovatie van het hele gebied niet waren weggesaneerd.
    In eerste instantie wilde de familie Van Uden in hun oude buurt blijven wonen. De woningen die aan hen werden aangeboden in Oost “waren weer van die oude woningen. Daar schoot je dus niet zo veel mee op". Toen ze een keer op bezoek waren bij een vroegere buurvrouw die verhuisd was naar Slotervaart dacht de familie van Uden “ het is hier ook wel mooi wonen” en zo zijn ze in West beland. "Op de Aalbersestraat".
    Toen er een woning aangeboden werd in Geuzenveld, ging de familie eerst op onderzoek uit. Vanuit Oost helemaal naar West en daar heeft de familie zomaar lukraak ergens aangebeld. “Wat me daar opviel - het was rond etenstijd - dat het zo stonk op die trap. Al die etensluchtjes. Acht luchtjes op één trap.”
    In de woning op Kattenburg hadden ze twee kamers, hier betrok de familie een vierkamer woning. “In het begin waren we elkaar soms kwijt.” De woning had een badkamer met een douche en een lavet. Ideaal om de kleine kinderen in te badderen.
    Toen hun woning ingericht was nodigde mevrouw van Uden de buurvrouwen uit voor een kopje koffie “en vanaf die tijd was het prima”.
   “We hebben er jaren met plezier gewoond.” De drie trappen naar de woning in de Aalbersestraat zijn - niet zonder twijfel - verruild voor de eengezinswoning in Osdorp waar meneer en mevrouw van Uden nu wonen. “Maar ik heb er geen moment spijt van gehad”. Want in deze buurt konden ze ook aarden. "Een ommetje over de Ringdijk, een boodschapje op Tussen Meer of op het Osdorpplein. Ook hier heeft de familie van Uden zijn draai gevonden.

Gepubliceerd: 9 maart 2006

Aalbersestraat Aalbersestraat, hun vorige woning

Rita van Sterkenburg

schoolreisje?

Bent u inderdaad de moeder van Edwin? Dan kwam u waarschijnlijk zeer regelmatig mee op schoolreisjes van 't Koggeschip?! Ik wilde altijd graag bij u in het groepje, voor mij was u de liefste "surogaatmoeder" denk ik. Ik heb volgens mij de hele lagere schooltijd bij Edwin in de klas gezeten. Grappig dat jullie nu in Osdorp wonen, daar wonen mij ouders ook (alweer sinds zo'n 25 jaar op het Osdorpplein) Helaas is het artikel alweer een tijd geleden geplaatst, ik ben bang dat u dit niet meer zal lezen, maar mocht het toch zo zijn, wilt u Edwin dan de groeten doen.

margriet de ridder

hallo