Renovatie

Verteller: Fam. van Uden

Kamperen op een nul sterren camping

Renovatie 1 Steigers, steigers en ...... steigers

Al was het in eerste instantie een enorme vooruitgang voor de familie van Uden toen hun twee kamerwoning op Kattenburg verruild werd voor een vier kamer woning in de Aalbersestraat, ook deze woningen waren rond 1996 aan renovatie toe. Mevrouw van Uden was als voorzitter van de bewonerscommissie nauw betrokken bij de plannen rond deze renovatie.
    In de verschillende vergaderingen kwamen de voorstellen aan bod. “In het begin werd het mooier voorgesteld dan dat het is.” Er werd gesproken over isolatie en het opknappen van de badkamer en de keuken. Verschillende bewoners hadden in de loop der tijd zelf al enige verbeteringen aangebracht in hun huis. Veel loggia’s waren dichtgemaakt en bij de keuken getrokken. Meneer van Uden had zelf de badkamer betegeld, een badgeiser geplaatst en het lavet vervangen voor een bad. Ook had de woning al centrale verwarming. Voor hun woning was de renovatie dus niet zo noodzakelijk, maar werd wel uitgevoerd als onderdeel van het geheel.
   De familie mocht om de hoek een wisselwoning betrekken. De renovatie zou maximaal zes weken in beslag nemen. Maar de strenge winter vertraagde de werkzaamheden en uiteindelijk heeft de familie bijna drie maanden “in een tochthol gezeten”.
   Wie denkt dat de terugkeer naar de gerenoveerde woning een feest is geweest heeft het fout. “Alles wat er mis kon gaan in een woning is misgegaan in onze woning”. Door een blunder met de waterleiding en de hoofdkraan stond in één keer een laag water over de vloer van de woning die het parket naar alle kanten deed opkrullen. Bij het doorspoelen van het toilet “brandde je de billen”omdat er warm water uit de stortbak kwam. Elektra was verkeerd aangelegd en het van de gevel verwijderde zonnescherm was onherstelbaar beschadigd. Het heeft een tijd geduurd voordat de woning weer helemaal op orde was.
    Als voorzitter van de bewonerscommissie heeft mevrouw van Uden de betrokken bewoners nog aan een behoorlijke vergoeding van de deelraad geholpen. En de woningbouwvereniging deelde aan de bewoners een stoffer en blik uit. Een schrale troost want: “Een renovatie is kamperen op een nul sterren camping.”

Gepubliceerd: 15 maart 2006

Renovatie 2 Steigers, steigers en ..... balkonhekken