De petten van Nico

Verteller: Nico Verkruisen

Vitale voorzitter helpt oudjes in de boot.

nico verkruisen De voorzitter is geen stilzitter

Het duurt even voor ik me realiseer dat Nico Verkruisen — die zo liefdevol spreekt over de oudjes — zelf ook de pensioengerechtigde leeftijd is gepasseerd. Voor me zit een vitale, gebruinde man die mij op de hoogte brengt van de laatste plannen. Een rondvaart voor de oudere bewoners uit buurt 4.
In zijn bestuursfunctie in de bewonerscommissie is Nico Verkruisen vooral gericht op de oudere bewoners in de buurt. Ieder jaar wordt getracht iets leuks voor hen te organiseren en dit jaar is dat dus een rondvaart door Amsterdam geworden. Bijzonder detail is dat het voor de eerste keer zal zijn dat een rondvaartboot achter het stadsdeelkantoor aan Plein 40-45 aanmeert. Heeft Nico zo geregeld.
Ook binnen zijn eigen buurt — het schooleiland — is Verkruisen een geziene bewoner. Hij fungeert als “de ogen en de oren van de buurt". Hij signaleert en dirigeert zijn medebewoners met hun kleine en grotere problemen naar de juiste instanties.
Niet alleen de buurt profiteert van het geregel door Nico. Voor zijn oud-collega’s van NUON organiseert hij leuke dagjes uit. Dit jaar gaat hun reis naar Texel.
En alsof dat nog allemaal niet genoeg is: Nico Verkruisen is ook nog voorzitter van de “culinaire kookclub" van NUON. In die functie komt hij niet altijd zelf aan koken toe, maar na afloop van de maandelijkse bijeenkomst geniet hij wel met de andere clubleden van “Hollandse kost op bijzondere wijze".
Sommige petten passen ons allemaal, maar weinig mensen dragen hun petten met zoveel verve als Nico Verkruisen.

Irma

Overleden

Goede middag

ik lees zojuist dit stukje tekst ( wat een lief geschreven stukje )

zou u er bij kunnen zetten dat dhr overleden is ( 5 feb is het 3 jaar geleden dat pa zijn ogen sloot)

vriendelijke groet,

dochter