Gelukkig met de Brug

Verteller: Hennie Loopeker
Geuzenveld

Hennie Loopeker (1932) heeft niet bepaald de leukste tijd achter de rug — in korte tijd overleed een aantal dierbaren — maar haar positieve kijk op het leven én Stichting de Brug hielden haar op de been.

Hennie Loopeker wie, wat, wanneer, waar met haar familie, eind jaren zestig

“Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling naar Geuzenveld te verhuizen” , vertelt Hennie ons als we bij haar op bezoek zijn in de Burgeemeester van Leeuwenlaan. “ Mijn man was net overleden en onze woning aan de Admiraal de Ruyterweg was nodig toe aan een opknapbeurt. Mijn hoofd stond daar op dat moment helemaal niet naar en toen mijn schoonzus mij dit huisje in Geuzenveld aanbood, heb ik (te) snel de beslissing genomen te verhuizen.” Uiteindelijk kwam het wel goed uit dat Hennie in zo´n ruime en groene omgeving was terecht gekomen. Ze werd namelijk erg ziek en dus greep ze in die tijd iedere gelegenheid aan om een stevige wandeling te maken. “En dat kun je hier hoor, eindeloos lopen.”
En zo liep Hennie op een goede dag voorbij het pand van Stichting de Brug, aan de Aalbersestraat. ´Huiskamerproject voor Ouderen´ las zij op het bord bij de deur. En in het raam hing een uitnoding: ´loop gerust binnen voor een kopje koffie´. Zo gezegd, zo gedaan en Hennie liep binnen voor een kopje koffie. En ze ging er niet meer weg. De Brug omarmde haar met liefde, die zij beantwoordde met vele uren vrijwilligerswerk. “Inmiddels ben ik op drie dagen per week gastvrouw bij de Brug, wat zoveel betekent dat ik de gasten ontvang, hun een drankje aanbied en de boel in de gaten houd. En ik doe dat met heel veel plezier en dankbaarheid.”
Wie trouwens denkt dat Hennies week hiermee voldoende gevuld is, heeft het mis, want op de vrijdag is ze ook nog eens ´bloemenmeisje´ in het Slotervaartziekenhuis. “En ´s avonds zit ik heerlijk een puzzeltje te maken of ik kijk naar het nieuws en de actualiteiten. En ik wandel veel hè, door het stadsdeel.” Laat Hennie maar schuiven.

Henny thuis wie, wat, wanneer, waar Hennie Loopeker, Geuzenveld 2004

Rob van den Broeke

17 mei 2023

Nadat Henny op 12 januari van dit jaar was toegetreden tot de "Orde van de Boom van Verdienste" moest er ook nog een "echte" boom worden geplant.

Met symbolisch aarde scheppen werd dit karwei door Henny, in samenwerking met dhr. Emre Ünver, op 17 mei ter hand genomen.

Naast de Boom van Verdienste zijn dit jaar ook de Boom voor Schoon en Groen (Nico Schoen) en de Boom van Barmhartigheid en Solidariteit (Thea Schaafsma en Ria van Bergen) geplant.

de toelichting

de toelichting

v.l.n.r. : Nazmi Türkkol (Staddeel Nieuw-West), Emre Ürver (Stadsdeel Nieuw-West), Henny Loopeker, Sandra Doevendans (Stadsdeel Nieuw-West), Thea Schaafsma, Ria van Bergen en Nico Schoen.

Henny Loopeker en dhr. Emre Ümre

Rob van den Broeke

Boom van Verdienste 2022

In de eerste week van 2023 werd Henny Loopeker gebeld door een medewerkster van het Stadsdeel Nieuw-West. Zij werd in dat gesprek uitgegodigd aanwezig te zijn bij de Nieuwjaarsbijeenkomst op 12 januari in het Van Eesteren Museum.

Na het telefoongesprek wist zij wel wat en hoe, maar ook niet precies wat haar was overkomen. Zij was blij verrast.

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst op die donkere en regenachtige 12e januari is Henny in het zonnetje gezet. En hoe !!!!!

Zij heeft voor haar jarenlange inzet als vrijwilligster de oorkonde "Boom van Verdienste 2022" in ontvangst mogen nemen.

Nadat "Gelukkig met de Brug"

de toespraak

de toespraak

de huldiging

de huldiging

de oorkonde "Boom van Verdienste 2022"

de hartelijke felicitaties

door het Geheugen van West in 2004 op de site is geplaatst heeft Henny niet stil gezeten. Nog altijd is het "Laat Henny maar schuiven". Maar wel wat langzamer !!!!!

Of er nu bij Stichting de Brug de Indische middag, de Crea-groep, de BuurtBuik of een andere activiteit is, als het even kan is zij van de partij om als vrijwilligster haar handen uit de mouwen te steken en er voor de bezoekers te zijn.

Het is haar gegund om te zijn toegetreden tot de "Orde van de Boom"van Verdienste".

Fons Loopeker

Re: vraag

joop jansen 1932:
Mevr.Loopeker,
Bent U toevallig familie van een loopeker die in 1953 in de Willibrodusstr. heeft gewoont,hij was electricien bij install.Delo.
Hij heeft een zoon die Joop heet en deze moet rond de 70 jaren zijn.
m.vr.gr Joop Jansen

Die electricien was mijn oom deze is overleden en die woonde in de van Ostadestraat en hij had een zoon Joop deze is in 1974 overleden.

vraag

Mevr.Loopeker,
m.vr.gr Joop Jansen

eric loopeker

eric loopeker en sylvia

he dag tante hen alles goed met u?met ons gaat het prima.
leuk te zien dat u zo veel lol op de brug hebt,ik hoop dat u er nog lang mag rondhuppelen,groetjes van ons beide

sylvia loopeker

hoe gaat het