Blij met een pakje

Geuzenveld

Mevrouw Van Gelder kreeg van de uitgever een presentexemplaar van het Sinterklaasboek toegestuurd omdat haar foto gebruikt is in het boek.

Fotocollage van Hedda van Rozelaar, november 2009 wie, wat, wanneer, waar Links: mevrouw Van Gelder, blij en trots met het Sinterklaasboek - Midden: de beide dames Van Gelder en Carpentier - Rechts: mevrouw Van Gelder als fotografe

Via Hedda van Rozelaar kwam een hele leuke reactie van mevrouw Van Gelder. Hedda heeft haar en mevrouw Carpentier bezocht om het Sinterklaasboek te bewonderen en foto's te maken. Mevrouw Van Gelder vertelde dat het op hun leeftijd zo zelden gebeurt dat ze een pakje van onbekenden krijgen: "Ik heb het pakje een paar keer omgedraaid want ik dacht dat het niet voor mij kon zijn, ik krijg zelden nog een pakje! ..." Het Geheugen van West brengt soms dus heel veel teweeg : niet slechts reminiscentie maar ook gemeenschappelijke herinneringen in waarde houden en oude (bijna vergeten) mensen geluksmomenten bieden bij al hun lichamelijke en andere ongemakken. En haar overleden man kijkt vanuit een fotolijstje vanaf de muur toe.

De tijd is ook aan de dames niet ongemerkt voorbij gegaan, maar ze zijn nog steeds heel opmerkzaam en positief. Het was een gezellige tijd en ook een gezellige middag. Mevrouw Van Gelder had zelf een wegwerpcamera en was heel blij met de suggestie om zelf als fotografe gekiekt te worden. De weerschijn van de flits in de deur was heel spannend natuurlijk, net echt! Het is een leuke afsluiting van alle keren dat ik die twee lieverds mocht interviewen. Hun motto is duidelijk: levenskunst is genieten van je herinneringen en warme belangstelling tonen voor het heden!

Lees hier het verhaal over de dames Van Gelder en Carpentier.

Lees hier meer over het Sinterklaasboek.