The Flowery op het Lambertus Zijlplein

The Flowery Foto: Hedda van Rozelaar

“Als bloemist kies je voor kwaliteit en vormgeving, boeketten die vers zijn en mooi qua kleur en compositie!”
Marchel zegt het vol overtuiging, hij is bloemist in hart en nieren, sinds november 2002 gevestigd op het Lambertus Zijlplein.

Samen met zijn vrouw en verkoopsters biedt hij in
zijn bloemenzaak kwaliteit, advies en service aan het voorbij wandelende publiek.
Hun specialiteit is onder meer grafboeketten en door samenwerking met Fleurop kunnen zij interlokaal en internationaal bestellingen afleveren.

Hier is minder klantenbinding

Daarvoor werkte hij in Duitsland, daar bestond meer waardering voor vakmanschap. De kwaliteit van de geboden artikelen leidde tot een hechte klantenkring. Hier is minder sprake van klantenbinding. “Ook als mensen je complimenteren over boeketten die zo lang stonden en zo mooi waren qua opmaak en kwaliteit, zie je ze toch ook scharrelen bij diverse aanbiedingen van supermarkten. Kwaliteit heeft nu eenmaal zijn prijs maar ik verkoop geen ‘rotzooi’, ik ben bloemist!”

Meer samenwerking wenselijk

Op het plein bestaat niet echt een winkeliersvereniging, er is ook weinig contact met de nieuwe medewinkeliers. Door het stadsdeel wordt wel binnenkort een feestdag georganiseerd op het plein, met vooral sport en muziek. Ook de Kamer van Koophandel organiseert dagen voor info en allerlei tips voor winkeliers maar meer onderlinge samenwerking en samenhang tussen de ondernemers zou wel wenselijk zijn.

Vooral voor een geschenk

Bij navraag onder het zeer gevarieerde publiek op het plein klinkt er veel waardering voor de planten en bloemstukken van zijn zaak. Maar inderdaad horen we dat klanten vooral iets moois bij de vakman uitzoeken voor een geschenk aan een ander terwijl ze voor zichzelf vaak een spontane aankoop doen bij de aanbiedingen van de supermarkt. Maar de kwaliteit van The Flowery blijft toch onomstreden!