Re: Schone knieën

Auteur: JHvZ iso 22111950 Jan van Zijp

Met gemengde gevoelens en verbazing heb ik het stukje van Joke Kop gelezen en aandachtig naar de foto bij de zandbak gekeken. Het zou zo maar kunnen zijn dat ik dat meisje links in de zandbak ben, als dit zo is ben ik hier 6 jaar oud.

Misschien moet ik eerst een aantal namen noemen van buren en buurkinderen die mij nog te binnen schieten; Peter en Simon Beffers, Ria Kern, Romke en Anneke Vlaanderen, Yolanda en Rene van de Burg,Wim en Ronnie Jonk, Ruth en Johnnie Steenstra-Toussaint, Aad Kop(waarschijnlijk jouw broer) Lucie van Engelen en tot slot de fam. Gort. Het verbaast me dat dit zo maar boven komt bij mij, rest me nog mijn eigen naam te noemen; Inge de Quack(Kwak) Ik weet dat ik niet uit een voorbeeldgezin kwam,toch deed het een beetje pijn om dit te moeten lezen. Zelf heb ik altijd genoten van de woensdagmiddagen waarop alle kinderen die wij maar meebrachten op de grond naar de televisie keken. In de omgang met de buurtkinderen heb ik zelf nooit iets gemerkt van onze"ruige reputatie". Maar als jij al huilen moest van snuf en snuitje was je misschien wat overgevoelig. Twee van mijn broers waren wat je nu zou noemen echte schoffies tussen twee culturen. Ook mijn ouders die afkomstig zijn van Indonesie zullen het hier wel moeilijk gehad mee hebben. Toch mochten er altijd vieze knieen en snotneuzen mee naar binnen. Ben benieuwd of er nog meer mensen zijn die in deze buurt hebben gewoond en hun jeugdherinneringen al dan niet positief, hier willen delen met de lezers, als Joke Kop middels deze site nog zou willen reageren lijkt mij dit erg leuk om nog meer herinneringen of leuke voorvallen op te halen. Groeten van een oud buurmeisje.

Deze reactie is op 4 mei bij het artikel 'Schone knieën' geplaatst door Inge de Quack.