Strenge winter

Nu is het een strenge winter ... maarrrr ... toen, in 1979, ook!

Schaatsbaan Tienhovengracht, gemaakt door Nanette en buurjongen Ruud wie, wat, wanneer, waar Foto: Paul Dijkstra, 8 januari 1979

Het was zeer uniek dat de Tienhovengracht was dichtgevroren, want vroeger hielden de ijsbrekers het water open om het 'scheepverkeer' voor de afvalverwerking van Plein 40-45 doorgang te kunnen laten vinden. In 1979 had het tussen Kerst en Oudjaar erg hard gevroren, zodat er in januari zelfs de ijsbreker er niet meer door kon.

Dat was erg leuk voor ons, de kinderen van Slotermeer, konden we lekker schaatsen!
De ijsbaan op de afbeelding heb ik met mijn buurjongen Ruud Kruyt gemaakt!

Wat een geweldige tijd was dat ... heerlijk. Ik denk er vaak aan terug. En wat leuk om op de Stichting Geheugen van West te kunnen zien hoe het met mijn oude buurt gaat, waar ik ben opgegroeid, van mijn geboorte tot mijn 22ste, daarna ben ik verhuisd.

Ik woonde in de Krijn Breurstraat, boven Zetterij F. C. Grimbergen. Zomers was het er ook prima toeven, wat een groen en ruimte! Het was een fijne tijd, daar!

Bekijk meer afbeeldingen

Achterkant foto Tienhovengracht wie, wat, wanneer, waar "Fraai lijnenspel gevangen in een mysterieus mistig decor"