Vaak verhuisd

Nieuw-West
Het Oranjehof-complex aan de Geuzenstraat, linksonder de dienstwoning  <p>Foto: van website Oranjehof</p>

Het Oranjehof-complex aan de Geuzenstraat, linksonder de dienstwoning

Dit is een deel van het verhaal "Vormschool, leukste tijd uit mijn jeugd" van de Schoenendoos-verhalen.

Na drie maanden Kerkstraat woonden we daarna in de 2e Atjehstraat op 3-hoog. Een last viel van me af. We woonden daar erg fijn maar wilden na verloop van tijd toch wat meer comfort. Niet steeds naar het badhuis, maar zelf een douche. Zo kwamen we op het Christoffel Plantijnpad te wonen. Heerlijk bij het water. De kinderen genoten volop met hun opblaasboot.

In 1977 kreeg Jan een baan aangeboden als opzichter bij het complex woningen Oranjehof in de Geuzenstraat, inclusief een dienstwoning. Elke morgen had Jan spreekuur en werden de klachten genoteerd en zorgde hij ervoor dat alles door de juiste mensen werd opgelost. Daar woonden we 14 jaar. Na 7 jaar werd Jan op kantoor geroepen en werd meegedeeld dat Oranjehof aan Caransa werd verkocht. Caransa deed in onroerend goed en was niet van plan mensen in dienst te houden.

Na toch nog 7 jaar in de Geuzenstraat gewoond te hebben kregen we eindelijk van woningstichting Dr. Schaepman een woning in de Jan Smitstraat, waar we 9 jaar bleven. Jan liep intussen tegen de 70 en we wilden wel graag een huis met een lift. De wachtlijst was 8 jaar!

Toen lazen we een advertentie, ’n heel verhaal: Koopwoningen, maandlasten f. 400,-- à f. 500,-- enzovoort. We woonden destijds voor f. 296,--! We maakten een afspraak en zeiden dat we geïnteresseerd waren. Jan en ik fietsten naar de Stadionweg en zeiden voor we naar binnen gingen tegen elkaar: “We kopen géén huis”! Een secretaresse hielp ons verder. Anderhalf uur later hadden we het huis op papier gekocht!! Alles gelijkvloers, met tuin. We waren bloednerveus. Het leek allemaal in een roes gegaan.

Het is nu 19 jaar geleden dat we op de Mechelensingel in Slotervaart neerstreken, waarvan 17 jaar heel gelukkig met Jan. Een prachtige wijk in Nieuw Sloten met winkels in de buurt.

Altijd heb ik graag werk voor de kerk gedaan. Tot mijn 80e deed ik in de Paulusparochie onder andere kinderpastoraat en leidde ik bijeenkomsten na de eesrte Heilige Communie tot het moment waarop de kinderen het Heilig Vormsel ontvingen. Na 9 jaar penningmeester en 5 jaar voorzitter van de Katholieke Bond voor Ouderen (K.B.O.) nemen nu anderen de stokjes over en ga ik gezellig naar de soos op maandagmiddag en op woensdagmiddag naar kaarten bij de Pauluskerk. Iedereen van 55-plus is daar altijd welkom!

Dit is een gedeelte van een verhaal uit “Van Schoenendoos naar Internet”. Wilt u het gehele verhaal lezen? Een compleet levensverhaal met prachtige foto's: De Vormschool, leukste tijd uit mijn jeugd" Klik hier.

En klik hier voor de rubriek waarin alle verhalen over Nieuw-West uit de 'Schoenendoos' staan.