Door de Bijlmerramp naar Nieuw-West

Verteller: Olivia
Nieuw-West

Ik heb heel fijn in de Bijlmer gewoond. Vanwege de vliegramp in 1992 daar, ben ik verhuisd. Ik kreeg een gevoel van onveiligheid.

Ik zag vliegtuigen komen en gaan en ik was altijd bang. Stel je voor dat het weer gebeurt….! Ik ben gaan kijken in Amsterdam Nieuw-West en dat vond ik een hele leuke buurt. Het is de eerste woning die ik direct gekozen heb. Ik woon direct aan de snelweg. Ik heb een voor- en een achterbalkon, dat vind ik fijn.

Waarom ik het hier ook zo leuk vind, is omdat er veel activiteiten zijn, veel buurthuizen en verschillende culturen. Alles ligt een beetje binnen handbereik. Het verkeer van de snelweg geven mij ook een gevoel van ‘hé, het is hier lekker druk’. Ik hoor wel eens een knal en dan ren ik naar de keuken, want mijn keuken is aan de snelwegkant. En dan zie ik wel eens een botsing van auto’s achterop elkaar. En ik zie ook files staan. De sirenes van de ambulances hoor ik ook vaak. En dan hoop ik maar dat de mensen het er heelhuids vanaf hebben afgebracht.

Het huis waar ik nu woon wordt gesloopt. Ik hoop is dat ik heel gauw mag verhuizen. Mijn jongens vinden het wel jammer want mijn jongste zoon heeft een kamer waar zijn vrienden iets op de muur mogen schrijven omdat we toch snel gaan verhuizen. Hij heeft een ‘vriendenmuur’ op zijn kamer.

Kijk hier naar het fotoverhaal van Olivia op YouTube.

Dit verhaal is één van de fotoverhalen (ook wel digi-talesgenoemd) die onder leiding de fotografen Dominique Panhuysen en Bernice Siewe door vrouwen uit Nieuw-West tijdens een aantal workshops in Vrouw en Vaart gemaakt zijn.