Mijn hart bloeit als bloemen!

Verteller: Malika
Nieuw-West

Ik ben geboren in Marokko. In 1979 ben ik samen met mijn man naar Nederland gekomen. We woonden toen samen met mijn schoonvader en schoonmoeder en drie kinderen in een klein huis.

Weer een klein huis
Dat was druk, het was heel krap. De kinderen wilden bijvoorbeeld televisie kijken, maar mijn schoonouders wilden rusten. De kinderen werden groter en de ouders waren vaak moe. Toen hebben we een andere woning gekregen. Het was weer een klein huis. De kinderen moesten een kamer delen, drie kinderen in één kamer. Toen had ik nog geen wasmachine. De kinderen moesten en hun huiswerk maken in de woonkamer.
In de Marokkaanse cultuur komen er vaak mensen logeren in het weekend, een neefje of een nichtje. En dan zit je echt heel krap.

Een nieuwe woning
Maar gelukkig hebben wij sinds 2000 een nieuwe woning. Ik heb daar veel plezier van. De kinderen konden kiezen welke kleur zij de muren wilden, waar hun bureau kwam te staan en hun computer. Ik heb een hoekwoning met een kleine tuin en een mooi uitzicht over het park. Mijn hart bloeit als bloemen!

Kijk hier naar het fotoverhaal van Malika op YouTube.

Dit verhaal is één van de fotoverhalen (zogenaamde digi-tales) die onder leiding de fotografen Dominique Panhuysen en Bernice Siewe door vrouwen uit Nieuw-West tijdens een aantal workshops in Vrouw en Vaart gemaakt zijn.