De Kampclub leeft nog!

Bos en Lommer, Landlust

Met drie verhalen en de reacties daarop is wel duidelijk dat de Kampclub nog leeft.

Vakantie 12 - 19 augustus 1961 van kampclub Sportpark de Ruyter wie, wat, wanneer, waar Twee meiden groepen: Leidsters Mevrouw Van Dijk, Coby Olivier, Tineke Hogenhout en Mevrouw De Wolf.<br />Herkenbare meiden: Bea Overweg, dochter van mevrouw Van Dijk, Olga Peterson en Loes van der Biessenbos.

Herkenbare meiden: Bea Overweg, dochter van mevrouw Van Dijk, Olga Peterson en Loes van der Biessenbos. Door: Jan van Zijp

Oproep voor foto's en namen

Door velen is er naar de verhalen en foto's gekeken. Een klein aantal bezoekers reageerde direct onder mijn stukjes, maar nog meer stuurden mij een e-mail. En ook leuk, ik ontving een groot aantal foto’s, met voor mij bekende en onbekende personen. Nieuwsgierig als ik ben bracht me dat op de volgende gedachte. Ik wil heel graag nog veel meer foto’s, zelfs heel veel foto’s van en over de Kampclub, foto’s met deelnemers hun leiders en zo mogelijk alle namen erbij.

Vakantie 12 - 19 augustus 1961 van kampclub Sportpark de Ruyter wie, wat, wanneer, waar Groep van Tineke Hogenhout. Herkenbare meid(en): Olga Peterson. Door: Jan van Zijp

Kampclub met Bob wie, wat, wanneer, waar Meneer de Vries, ome Jan Plemper, Bob van Schijndel, ?, Rob Banen, Tante Door Zondervan, meneer Zondervan(?) en mevrouw van Dijk. Wie weet nog de namen van de kinderen?

Hoe verder?

Natuurlijk lukt het niet direct om iedereen te identificeren, maar dat geeft niet, dat kan in de loop der tijd nog wel. Of er een mogelijkheid is deze foto’s op de website van het ‘Geheugen van West’ te laten zien, probeer ik uit te vinden. Als er alvast maar foto’s komen, hoe het dan verder gaat, laat ik de inzenders via hun eigen e-mailadres weten en de anderen komen het ook wel aan de weet. Ik zie met plezier de karrenvrachten foto’s, zo mogelijk met namen, data en plaatsen, tegemoet.
Bedankt vast.

Fred Fontijn
fred@fontijn.nl

Onderstaande foto hoort bij de reactie van Fred Fontijn van 21 februari 2010.

Bekijk meer afbeeldingen

Kamp club Rabbit Hill 1952 wie, wat, wanneer, waar De leidster is tante Cor (Oosterling), Truusje is de tweede van rechts onderaan, naast haar Gerda Wareman en boven haar naast tante Cor staat Gonnie Rietbeek(?) - Foto: Truusje Woesthoff

Hans Roetgerink

Geheugen van West, Landlust, Kampclub leeft

Hallo,

Ik heb enkele namen van personen die ik herken op de foto van Kampclub.

ik heb een schermafdruk gemaakt, die ik hierbij voeg, en daarop de namen op de borst van de persoon geplaatst.

Ik ben opgegroeid en woonde in de Tjerk Hiddes de Vriesstr. 15hs en later 11hs. Was ook lid van 'Kampclub' en van de 'Korfbalvereniging Landlust'.

Ook een foto van mijzelf in de trapauto met Ger Snoek (zoon van de melkboer (nr.13hs). Op de achtergrond het korfbalveld, gedeelte van de school en de zaal waar de kampclubavonden gehouden werden.

Ook kan ik mij herinneren dat er 2x een ijsbaan werd gecreëerd in de winter, door het korfbalterrein onder water te zetten.

mvg.

Hans Roetgerink

Tine

foto

Enig om deze foto te zien. Zelf heb ik ook op de kampclub gezeten. En het liedjes zingen en inderdaad met saxofoon vergeet ik nooit. De boerenkool met worst tja leuke tijd. Ook herinner ik mij iets met vadertje tijd. De oude werd weg gezwaaid en het nieuwe vadertje welkom geheten.was volgens mij ook op de avond van de boerenkool met worst. Drie meisjes op de foto herken ik want die zaten bij mij op de Herman Gorterschool Rechtsonder Gerda Warenman daarboven Martha Kok en Links van haar Gonda
Van Waveren

hanna heij

Re: guzenveld ik ben op zoek naar fotos van mijn famlie

hanna heij:
ik ben hanna heij ik heb in de cornelisoudshoornstraat 81 gewoond naast de famlie brandeburg mijn vader was koopman en had een land met paarden in de polder mijn broer hans heij woont er nog in de cornelisoudshoornstraat ik dacht nummer 91 maar weet niet zeker zou u voor mijn op zoek willen gaan dank u ik ben op zoek naar fotos van me familie zou u me willen helpen zoeken naar foto's van me familie alvast bedankt

mvg hanna heij

hanna heij

guzenveld ik ben op zoek naar fotos van mijn famlie

ik ben hanna heij ik heb in de cornrlisoudhoorenstraat 81 gewoond naast de famlie brandebureg mijn vaderwas koopman en had eenland met paarden in de polder mijn broer hans heij woond er nog in de cornelisoudhoorenstraat ik dacht 91 maarweet niet zekker zou u voor mijn op zoek willen gaan dank u hanna heij

Fred Fontijn (fred@fontijn.nl)

Staking 'karrenvrachten'

Misschien was ik niet duidelijk genoeg om aan te geven waar de foto's naar toe gestuurd worden, maar de stroom foto's waarop ik hoopte is nog niet op gang gekomen. Truus Woesthoff stuurde er een aantal, zij bracht haar jeugd door in de Jan de Haenstraat, in één portiek met Rina Kikkert en Bram Zwaan, zij was ook in Rabbit Hill, hetzelfde jaar waarover ik schreef. Stuurde zelfs een foto onder dezelfde boog, met 'Welkom', als waaronder ik toendertijd werd gefotografeerd.
Voor de duidelijkheid dan hier waar de foto's, die jullie allemaal al klaar hebben liggen natuurlijk, naar toe kunnen. Digitaal naar: fred@fontijn.nl en per post naar Fred Fontijn, Postbus 12, 9422 ZG, Smilde. Nadat ze gescand zijn, komen de foto's per kerende post terug.

Groet,
Fred Fontijn