Filmclub (slot)

Landlust, Bos en Lommer

Iedere zaterdag werden er in en om het clubgebouw opnamen gemaakt

De spanning is van het gezicht af te lezen Foto: fragment van de film

De crew bestond naast de reeds genoemde namen in 'Filmclub' uit nog meer buurtgenoten, zoals: Paul Ruitenbeek, Rob Banen, Dick Eindhoven en nog een stuk of wat. Mijn geheugen is minder goed dan misschien aan bovenstaande is af te meten.

Het meeste was ik kwijt, maar inmiddels heb ik de film in mijn bezit, dankzij oom Jan Plemper en vooral zijn nicht waarmee ik sinds kort mailcontact heb. Na bijna vijftig jaar zag ik deze film voor het eerst. Kwalitatief niet de beste film ooit, maar door al die bekende mensen onbetaalbaar, zo schijnen er ook nog films van de Kampclub te zijn.

Misschien moeten we daar nog eens met elkaar naar kijken, ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Fred Fontijn

Lees hier 'Filmclub' en al die andere verhalen van Fred Fontijn.

Tini Hogenhout

Filmclub

Hoi Fred, wat betreft de filmclub heb ik geen herinneringen, alleen dat hij er was, maar dat er wel eens gefilmd is op de kampclub kan ik mij nog wel goed herinneren. Helaas zou ik niet weten, waar die films zijn gebleven of, of ze nog wel zouden bestaan. Maar wie weet, komen er nog meer reacties hierop en ik zou het heel erg leuk vinden, als er nog wat van over is, om dat eens met de mensen van de kampclub te kunnen gaan zien.
Ik blijf het in ieder geval volgen.
Groetjes Tini