Korenfestival zingend naar West!

Auteur: José Stolp
Westerpark, Staatsliedenbuurt

Zingend terugblikken op 20 jaar Stadsdeel Westerpark

Optreden op 20 maart 2010 wie, wat, wanneer, waar Foto: José Stolp

Optreden op 20 maart 2010 wie, wat, wanneer, waar Foto: José Stolp Door: Jan van Zijp

Op zaterdagavond 20 maart 2010 werd het korenfestival “Zingend naar West” georganiseerd door buurtkoor ‘Staatsliederlijk’ in de Nassaukerk aan de Wittenkade. De avond begon met een optreden van de Brassband van het Vossius College. Stichting Cantina Vocaal gaf een koorworkshop en verder traden op; het Sint Nicolaaskoor van de Spaanse gemeenschap, Casa Migrante, Vera’s Vibraties en het Rootskoor. De avond werd afgesloten met een samenzang. Het was een mooie, musicale avond waarin met enige spijt zingend werd teruggeblikt op 20 jaar Stadsdeel Westerpark. Maar waarin ook op vrolijke wijze de toekomst toegezongen werd op de melodie van “Aux Champs Elysées, Oh Waterlooplein”.

Refrein 1
Oh, zingend naar West, Oh, swingend naar West.
Het is nu een voldongen feit, we zingen het met heel veel spijt,
we waren klein, dat was heel fijn, dus doet het wel pijn.

Refrein 2
Oh, West wordt ‘the best’ Oh, West wordt ‘the best’,
Westerpark heeft afgedaan,
Bos en Lommer van de baan,
Baarsjes en Oud West opgedoekt,
’t is West wat je zoekt.

Viering 20 jaar Stadsdeel Westerpark

Raymond de Haas van Magazijn Sportief (oftewel de ‘Winkel van Sinkel’) en enthousiast koorlid, opende met: ‘Ik broedde op een plan om een korenavond te organiseren, gratis en met mooie muziek voor de bewoners van Westerpark. Mijn koor ‘Staatsliederlijk’ organiseerde al 9 keer ‘De Zingende Staats’. De oproep van Stadsdeel voor ideeën om 20 jaar Stadsdeel Westerpark te vieren kwam als geroepen voor dit evenement!’

‘Staatsliederlijk’ zoekt ‘zangvogels’

Buurtkoor ‘Staatsliederlijk’ werd in 1997 opgericht en telde in de topjaren zo’n 40 leden. Door de terugloop van het aantal leden is er behoefte aan nieuwe, enthousiaste zangers! en zangeressen. Plezier in het zingen staat voorop en daarvoor hoef je geen geschoolde stem te hebben. Meestal wordt er a-capella gezonden en het repertoire is heel toegankelijk en varieert van populair, licht klassiek tot wereldmuziek. De leeftijd van de koorleden ligt tussen de 40 en 60 jaar oud, maar iedereen is welkom. De repetitieavond van het koor is op woensdag.
Heeft u belangstelling? Meld u aan bij Elly Sterk, 020-682 8351 of e-mail: staatsliederlijk.10@hotmail.com

Staatsliederlijk treedt op inhet Westerpark wie, wat, wanneer, waar Foto: collectie Netty Reininga, 1997 Door: Jan van Zijp

Het eerste Lustrumfeest wie, wat, wanneer, waar Foto: collectie Netty Reininga, 1997

Het eerste Lustrumfeest wie, wat, wanneer, waar Foto: collectie Netty Reininga, 1997 Door: Jan van Zijp

karel zijlstra

Korenfestival zingend naar west

Hier word ik blij van. dit geeft het gemeenschapsgevoel een diepere betekenis. zo zie ja maar hoe een klein begonnen buurtkoor groots kan uitpakken. een aanwinst voor de buurt. wat leuk dat een journalist van de krant hier over schrijft. dit maakt de buurt zo leefbaar.

Yvonne

Zingend naar West

Ook dit jaar organiseert buurtkoor Staatsliederlijk weer een korenfestival in de Nassaukerk, namelijk op zaterdagavond 24 september 2011. Aanvang 20.00 uur. Geinspireerd door twee Spaanse liederen die onze dirigente Wennie Thijs meebracht na de vakantie hebben we de naam van de Zingende Staats voor één keer omgedoopt in "Spaanse Staats".
Ondanks de fikse korting op de subsidie is het toch weer gelukt een leuk programma samen te stellen: kinderen van de Catamaranschool, kamerkoor Lorca, wereldkoor Roots, zang- en dansgroep Casa Sevillana, flamencogitarist Bart Schreuder met Sebas.

willy en wouter

Stadsdeel.... Westerpark ...zoekt ‘zangvogels’

Leuk bedacht die tekst, José!
Het is jammer dat ik te ver woon van A'dam om deel te nemen aan dit koor!!Van muziek word je zo blij!! Zeker met deze teksten van de liedjes die gezongen worden, lijkt mij.
Prettig dat jij daarbij was José en we zo de sfeer kunnen proeven want van muziek word je zo vrolijk!! En zo gepast in de tijd want de vogels fluiten hier volop....