Ouderavond 'Dansende vingers'

Westerpark, Staatsliedenbuurt

Op zaterdag 28 juni 1958 was er een ouderavond van de Accordeon-Vereniging 'Dansende Vingers' in gebouw Westerkwartier aan het Van Beuningenplein.

Bewijs van toegang namens het toenmalige bestuur van de vereniging Collectie: Kimbel Bouwman

De opvoering van een klompendans met muziek en klederdracht was samengesteld door de 16 jarige Zigrida Eglite, die als assistente van Balletstudio Nel Roos al vroeg haar danskunsten toonde, en ook dansles aan kinderen gaf in de kerk de Kolenkit.

De Accordeon-Vereniging 'Dansende Vingers" onder leiding van dirigente Tante Rie, alias mevrouw Koppers, pleegde op te treden in Nederlandse folkloristische klederdrachten en heeft daarmee veel succes gehad, ook in Oostenrijk. Het gezelschap dat bestond uit leden in de leeftijden 9 tot 26 jaar, had vooral veel succes met de folkloristische show waarin klederdrachten uit al onze provincies werden getoond.

bert groot

foto,s

Mocht er iemand foto,s hebben hoor ik dat graag gr bert

bert de groot

dansen de vingers

hallo ik ben bert was denk ik een jaar of tien zat op de club we hadde twee groepen een

in marine kleding en wij in volendamse kleding zo een leuke tijd veel uitvoeringen ook in duitsland meen in heidelberg kreeg les bij tante rie thuis en ome gerard haar man ze woonde in de gilles van ledenberchstr en netty ben ik ook wel thuis geweest en een meisje die ellie heten heb spijt nooit meer door gegaan met lessen kreeg na de dood van tante rie en ome gerard prive les thuis maar had geen zin meer de club was een mooie tijd.

jcwalet

Accordeon ver. dansende fingers

Hallo netty Kooi
Ik ben johan walet een broer van Karel Walet die heeft ook bij de acc. ver dansende fingers gespeeld en speelt nog steeds accordeon ik ook sinds 1966 het overlijden van tante rietje koppens heb ik ook nog mee gemaakt.
wij hebben ook nog foto''s van de ver. op het blauw wit terrein. voor verdere info is hier mijn email. rioolchirurg@hotmail.com vr.gr. johan

mieke van loenen

Zoektocht naar Nettie Kooi

Wij, omroep MAX, zijn voor ons programma "Vrienden van vroeger" op zoek naar Nettie Kooi.
Zij vormde samen met Teun van Rijswijk in de jaren 1965/66 een accordeonduo met Teun van Rijswijk en zij woonde toen in de 2e Nassaustraat 18hs in Amsterdam.
Wij zouden U zeer erkentelijk zijn als U info heeft over haar en waar ze nu woont.
met vriendelijke groeten,
Mieke van Loenen
redacteur Omroep Max
tel. 035-5338166
06-13095090

Nettie Kooi

Nettie Kooi ik heb nog accordeonles van je gehad. Ik woonde toen in de van Beuningenstraat. Jouw ouders hadden een boekwinkel in de Tweede Nassaustraat De Bruine Map.

Accordeonvereniging

Ik was ruim 10 jaar lid van Dansende Vingers en heb 2 jaar bij tante Rie in huis gewoond. Na de dood van tante Rie ben ik privélessen accordeon gaan geven in de Staatsliedenbuurt.
Ik heb de Cooperativa accordeon van tante Rie geërfd.

Groeten aan alle bekenden.

Beste Nettie,
Je wordt gezocht (zie hieronder) door omroep MAX.
Zou je een e-mail willen sturen aan de de redactie: geheugenvanwest@planet.nl of klik hier.

Henk Schmidt

Dansende Vingers

Ja, ik kan het mij nog goed herinneren van de Dansende Vingers. Een keer in de week repeteerden zij in ons clubgebouw. Mijn vader verzorgde het toneel en ik hielp hem daar vaak mee. Ik heb nooit begrepen waarom ik niet op accordeon les gezeten heb, ik vond het altijd zo leuk !
Ik denk dat de reden is dat ik daardoor, mijn 2 zoons het accordeon spelen heb gestimuleerd .