Dodenherdenking - Plein '40-'45

Vrijheid en respect

Het Carillon, symbool van vrijheid wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 mei 2010 Foto: Annick van Ommeren-Marquer Door: Annick van Ommeren-Marquer

Het is exact 19.30 uur als het orkest van het Conservatorium begint te spelen.
Ondanks de kou is de belangstelling groot, van jong tot oud en van verschillende nationaliteiten. Iedereen komt met één doel: samen zijn om zich te herinneren.
Vrijheid is het thema vanavond en een ieder vindt het heel belangrijk dat er zo over gesproken wordt. Na een toespraak van de heer Rijssel wordt de 'Last Post' geblazen, waarna twee minuten stilte volgen.
Vervolgens spreekt de heer Staphorsius; iedereen luistert aandachtig. Twee leerlingen van het Nova College hebben een rapnummer geschreven; het wordt met veel applaus ontvangen. Na afloop komen wij allen bij elkaar om over respect en vrijheid te spreken, een thema om nooit te vergeten!

Studenten van het Conservatorium wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 mei 2010 Door: Jan van Zijp

Heel veel belangstellenden wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 mei 2010

Heel veel belangstellenden wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 mei 2010 Door: Jan van Zijp

Roby Rijssel, voorzitter 4 en 5 mei comité wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 mei 2010 Door: Jan van Zijp

De 'Last Post' wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 mei 2010

De 'Last Post' wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 mei 2010 Door: Jan van Zijp

De krans van de deelraad wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 mei 2010

Oud-strijders herinneren zich de moeilijke momenten wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 mei 2010 Door: Jan van Zijp

Zo jong al wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 mei 2010

Zo jong al wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 mei 2010 Door: Jan van Zijp

Vele bewoners leggen ook bloemen wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 mei 2010 Door: Jan van Zijp

Met z'n allen respect tonen wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 mei 2010

Met z'n allen respect tonen wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 mei 2010 Door: Jan van Zijp

De twee rappers van het Nova-college wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 mei 2010 Door: Jan van Zijp