De loempia’s van Huong Truong

Verteller: Huong Truong
Plein '40-'45, Slotermeer

Op de markt van Plein ’40-‘45 (10)

'Dit is de beste markt voor onze handel' Foto: Shirley Brandeis, augustus 2008

“We staan bijna twintig jaar op deze markt. Eerst met een kraam, zonder vaste plek. Elke dag stonden we weer ergens anders. Soms werden we op een drukke zaterdag dan wel eens uitgeloot. Ja, dan konden we weer naar huis. Maar nu, sinds een jaar of acht, hebben we een vaste plek en een mooie kar. We zijn met de jaren echt naar een goede plek opgeschoven. Een van de beste plekken hebben we. Jan Wortel heeft de allerbeste natuurlijk, maar wij staan hier prima, hoor. Het is ontzettend druk, met de zaterdagmiddag als hoogtepunt van de week. We hebben veel Turkse en Marokkaanse klanten. Die kopen niet bij vreemden; het moet vertrouwd zijn. Ze moeten er zeker van zijn dat er geen varkensvlees in zit. En dat weten ze bij ons. We verkopen loempia’s in alle soorten en maten. Visloempia’s, kaasloempia’s. kiploempia’s, noem maar op. Maar ook voor bijvoorbeeld gebakken banaan kun je bij ons terecht. Iedere marktdag. We hebben geen dag vrij, maar het is ook leuk werk. We zijn een ondernemend gezin. Mijn dochter heeft een nagelstudio in de Kinkerstraat. Mijn man is vaak hier en ook vaak bij haar. Dit hier is de beste markt voor onze handel. Vroeger stonden we op de Dappermarkt, maar hier is het prettigst. We hebben een vaste klantenkring en altijd wel iets lekkers en leuks voor de klanten. Als je hier elf loempia’s haalt, betaal je er maar tien. Lekker toch?”

Lees alle verhalen over de markt op Plein '40-'45.