De kledingkraam van Annemarie Kuiper

Verteller: Annemarie Kuiper
Slotermeer, Plein '40-'45

Op de markt van Plein '40-'45 (1)

Annemarie in haar kraam Foto: Shirley Brandeis, 5 juni 2008

“Hoe lang ik op de markt sta? Ik ben de tel kwijt. Wel meer dan twintig jaar, denk ik. Achttien was ik en ik wist niet wat ik wilde. Ik moest iets doen, vonden mijn ouders. Kleding vond ik leuk en ik kon op een braderie met spullen van iemand staan. Dat vond ik zo leuk dat ik voor mezelf ben begonnen. Het resultaat na zoveel jaar: een grote kraam vol kleding voor meisjes en vrouwen. En zelfs een paskamer, ja, in de wagen achter de kraam. Ze komen van heinde en verre hiernaartoe, leuk hè. Ik heb klanten uit Hoofddorp, uit Badhoevedorp, Amstelveen, Landsmeer en zelfs uit België is er iemand die hier kleding komt kopen. Waarom? Ik denk omdat ik elke dag nieuw inkoop, altijd weer wat nieuws dus heb en ik heb kleding in alle prijsklassen en in alle maten. Je kunt hier ook terecht voor accessoires als kettingen en tassen. Ook shop ik voor mijn klanten. Dan ga ik speciaal voor hen op zoek – ja, een soort personal shopper, dat ben ik – en ik bezorg het ook thuis als ze dat willen. En kijk, ik verkoop sinds kort parfum. ‘Wat ruik je lekker,’ kreeg ik vaak te horen. Nou, toen nam ik het dus op in het assortiment. Ik volg helemaal mijn eigen smaak. Ik denk, ik hoop, dat dat de mensen aantrekt. Ik koop bij wel twintig verschillende firma’s in en combineer dat zelf. Daarnaast, service is zo belangrijk. Mensen mogen altijd meerdere kledingstukken mee naar huis nemen en het daar passen. Dat alles heeft me na twee decennia een grote klantenkring opgeleverd. Op een mooie plek. Plein ’40-’45 ligt lekker centraal, we hebben hier leuke horeca en je kunt voor slechts één euro per dag in de garage parkeren. Wel mag het plein een beetje opgepimpt worden, hoor. Wat trendy plantenbakken, bijvoorbeeld. En graag ook wat meer kramen met andere waar dan we al hebben. Ja, dan zou het helemaal perfect zijn.”

Gepubliceerd: 16 juni 2008

Lees alle verhalen over de markt op Plein '40-'45